Sınırda tatbikat devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2011 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında dün başlayan "Yıldırım 2011" seferberlik tatbikatı devam ediyor.

Kışla içerisinde devam eden tatbikat kapsamında seferberlik sırasında görev alacak olan sivillerin kışlaya sivil araçlarla getirilerek seferberlik sırasında neler yapacakları anlatılıyor. İskenderun şehir merkezine 5 kilometre İskenderun limanına 3 kilometre mesafede strajetik bir öneme sahip alanda kurulan ve halk dilinde Akçay kışlası olarak bilinen 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında devam eden tatbikatta tankların ve zırhlı araçların hazırlıkları göze çarpıyor.

Amanos dağlarının eteğinde kurulu bulunan kışladaki tatbikatı pazar günü Hatay'a gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da izlemesi bekleniyor.

Bu arada, kışladaki askeri hareketliliği görüntülemek isteyen basın mensupları kışlaya yaklaştırılmıyor. Asker ve polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı kışla çevresinde görüntü almak isteyen iki gazetecinin sözlü olarak ifadesi alınarak kışlaya yaklaşmalarına izin verilmedi.

13 Ekim'de sonaü erecek tatbikatta, seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyon ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile silahlı kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesinin

amaçlandığı belirtildi. "Yıldırım-2011" seferberlik tatbikatına, 730 yedek personel, 40 araç, bir özel nakliyat firması ile kamu kurum ve kuruluşlarından ilgili unsurların katılacağı açıklandı.

Rutin planlı tatbikat, geçen yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda icra edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber