İki bölgeye Schengen bürosu kuruluyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ekim 2011 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği vize kolaylığı için ilk somut adımı atıyor. Bakan Bağış, önümüzdeki hafta biri Karadeniz biri de Akdeniz bölgesinde olmak üzere iki büronun açılması için çalışmalara başlanacağını söyledi.

MUSTAFA KARTOĞLU

Vize kolaylığı için Avrupa Birliği ilk somut adımları attı. Egemen Bağış, önümüzdeki hafta Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde büro açmak için fizibilite çalışmalarına başlanacağının resmen kendisine bildirildiğini söyledi. Türkiye'nin ekonomik gücünü ve büyümesini koruduğunda, Avrupa'nın vize muafiyeti için 3-4 yıl içinde Türkiye'nin kapısını çalacağını savunan Bağış, ?Bazen haklı olmak yetmiyor güçlü olmak da gerekiyor? dedi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya giderken uçakta vize konusu ve AB ilerleme raporuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı: ?AB ile ilişkilerde kredibilite, güven sorunu var? diyen Bağış şunları söyledi: ?Bunu AB'nin içişleri komisyonu komiseri Cecilia Malmström'e açıkça söyledim. Vizede kolaylık sağlanınca Türklerin Avrupa'ya akın etmeyeceğini, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, ekonomik açıdan çok güçlü olduğunu vurguladım.?

Akdeniz ve Karadeniz'e iki büro

Malmström'ün kendisine 3 ay içinde vize kolaylığı sağalanacağı sözünü verdiğini hatırlatan Bağış şöyle devam etti: ?Yeni haberi vereyim, İstanbul ve Ankara dışında Schengen vizesi verilecek iki büronun yerini belirlemek için önümüzdeki hafta Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde fizibilite çalışmalarına başlayacaklar. Bu bölgelerdeki iki büyük şehirde büro kurma yeri arayacaklar. Kent isimleri belli değil ama Adana, Mersin, Trabzon veya Rize olabilir. Ayrıca vize başvurusunun kolaylaştırılacağını, istenen evrak sayısının azaltılacağını, Schengen ülkelerinin tek tip evrak isteyeceğini, öğrenciler ve bazı meslek gruplarına, daha kolay uzun süreli, çok giriş çıkışlı vize verilmesi için çalışmalara başlanıldığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber