NATO'nun yatağı, dolabı eve çıkan öğrencinin gözdesi oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ekim 2011 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melis APAYDIN

Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Yerleşkesi'nde kurulan 'Öğrenci Donanım Evi'ne NATO desteği geldi... 2009'da hayata geçen projeyi anlatan Öğrenci Konseyi Başkanı Alp Özdemir şu bilgileri verdi: 'Şehir dışından gelen arkadaşların eşya almakta zorlandığını gördük. Rektörlük iki depo verdi. Zamanla destek attı. Şu an depomuzda 3 bin parçaya yakın eşya var. Bugüne kadar yaklaşık bin 200 öğrenci eşya temin etti.

700 PARÇA GELDİ

Bir tesadüf sonucu NATO'da çalışan bir yetkiliyle görüştük. Ellerinde kullanılmayan ranza, yatak ve dolaplar olduğunu söylediler. 700 parça eşya yardımında bulundular'. Donanım Evi'ndeki tüm eşyaların bedeli 1 TL. İhtiyaç sahibi öğrenciler form dolduruyor, belli şartlara uyan öğrenciler eşya hakkı kazanıyor. Gençler, belirtilen süre sonunda eşyaları vermeyi taahhüt ediyor. En çok talep yataklara. Aileden gelen harçlıklarla geçimini sağlayan üniversiteliler de uygulamadan memnun:

Müzik Bölümü öğrencisi Fulya Kılıçtaş: Geçici bir süre kullanacağımız eşyalar için yüklü miktarda para vermek hepimizin bütçesini zorluyordu. Şimdi ucuz yoldan sıkıntımızı çözebiliyoruz.

Arkeoloji Bölümü öğrencisi Mustafa Anıl Feroğlu: 2009'da öğrencilerin belediyelerden aldığı burslar kesildi. Harçlar zaten pahalı. En azından eşya sıkıntımız kalmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber