Teröristler Tunceli'de 4 yere saldırı düzenledi

Haber Giriş : 10 Ekim 2011 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ'nin Çemişgezek ilçesine 4 ayrı noktadan sızan PKK'lılar, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarını uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

Tunceli'ye 130 kilometre mesafede bulunan Çemişgezek ilçesine bugün akşam saat 21.20 sıralarında 4 ayrı noktadan sızan ve sayıları konusunda bilgi alınamayan PKK'lılar, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı, askerlik şubesi ile kamu kurum ve kuruluş binalarını uzun namlulu silahlar ve rokatatarlarla yaylım ateşine tuttu.

Güvenlik güçlerininde anında karşılık vermesiyle başlayan ve halen devam eden çatışmalarda ölen yada yaralanan olup olmadığıyla ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadı. İlçe merkezinden yoğun silah ve bomba sesleri geldiği bildirildi.

Çemişgezek'te çatışma

nTunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan polis amirliği ve jandarma birliğine, bir grup terörist tarafından saat 21.00 sularında eş zamanlı olarak uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Açılan ateşe karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. İlçedeki çatışma devam ediyor.


Hakkari rektörlük binasına molotoflu saldırı

Hakkari Üniversitesi rektörlük binasının arkasına önce ses bombası ile daha sonra da molotoflu saldırı yapıldığı belirtildi.

Çevre yolu üzerinde bulunan rektörlük binası arkasında ses bombası atıldıktan sonra 2 adet de molotofkokteyli atıldığı bildirildi. Patlamanın şiddetiyle birlikte olay yerine zırhlı araçlar gönderildi. Yapılan araştırmada yaralanan olmazken binada ise maddi hasarın meydana gelmediği belirtildi. Şahısların yakalanması içinde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

DHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber