Doktorla kaymakamın darp davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2011 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Diyarbakır'da aile hekimi Bahar Tekin ile Kocaköy Kaymakamı Muhammed Gürbüz arasındaki 'basit yaralama' ve 'hakaret' davasını izleyecek.

- TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Tekin'in, yatalak bir hastanın tedavi için evine gitmediği gerekçesiyle Kaymakam Gürbüz tarafından darp edildiğine yönelik iddialar ve gelinen süreçle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Dr. Tekin hakkında Kaymakam Gürbüz'e karşı ''basit yaralama'' ve ''basın yoluyla hakaret'' suçu işlediği iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldığını belirten Bilaloğlu, iddianameyi okudu. Bilaloğlu, ''İddianamede ilk satırda davacı kısmının karşısında 'K.H' (kamu hukuku) yazıyor. Anlaşılan K.H. bağırılıp çağrılan, tekmelenen hekim için davacı değil, hekimlere bir sorumluluğu yok'' diye konuştu.

?SAYIN BAKAN DA GELSİN?

Davanın ilk duruşmasının 25 Ekim'de Diyarbakır'da yapılacağını ifade eden Bilaloğlu, ''25 Ekim'de bütün Türkiye'de sağlık çalışanlarına, öğleyin sağlık kuruluşlarında bir araya gelerek açıklama yapmalarını öneriyoruz. Diyarbakır'daki Bahar Tekin'in duruşmasına Sayın Bakan da gelsin, biz orada olacağız, davayı birlikte izleyelim'' dedi.

Bu arada Bilaloğlu, 18-20 Kasım'da Sağlık Çalışanlarının Sağlığı Kongresi düzenleneceğini, burada büyük risk altında çalışan sağlıkçıların yaşadığı ve karşı karşıya kaldığı tüm sorunların ele alınacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber