İstanbul'un tarihi siluetine plan koruması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZEYNEL YAMAN

Büyükşehir Belediye Meclisi, Tarihi Yarımada, Boğaz ve Haliç'in özgün siluetini koruyacak yeni bir plan yapılmasını kararlaştırdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul'un tarihi siluetini koruma altına almak amacıyla kentin anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli planda değişiklik yapılmasını onayladı. Değişiklik gereği İstanbul'un siluetini koruma altına alacak yeni bir plan hazırlanacak. İstanbul'un tarihi görünümünü olumsuz etkileyen Zeytinburnu'ndaki bina ile ilgili başlayan tartışmaların ardından siluetin korunmasına ilişkin ilk somut adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından talep edilen değişiklikle, İstanbul'da Haliç, Tarihi Yarımada ve Boğaz'ın görüntüsünü olumsuz etkileyen yapılaşmalara kısıtlamalar getirilecek.

KISITLAYICI TEDBİRLER

Şehir Planlama Müdürlüğü'nün teklifini görüşen İmar ve Bayındırlık Komisyonu, kentin sahip olduğu özgün siluetin korunarak geliştirilmesi için "İstanbul Siluet Ana Planı" hazırlanması, bu plana altlık teşkil edecek bölgesel silüet planı çalışmaları yapılmasını kararlaştırdı. Ayrıca "plan hazırlanıncaya kadar, imar planlarında verilen yapılaşma haklarına yönelik kısıtlayıcı koşullar getirilebilir" ifadesine yer verildi. Mecliste grubu bulunan partilerin destek verdiği düzenleme, oybirliğiyle kabul edilerek onandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber