Belediye Başkanı Turanlı: Kahta'da ikinci Madımak olayını planladılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2011 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, ilçede minibüsçülerin belediye önüne getirdikleri minibüsü benzin dökerek ateşe verdikleri olayın kasten yapıldığını iddia etti. Turanlı, yaşanan olayın planlı yapıldığını, yangının ikinci bir Madımak şeklinde düşünüldüğünü ileri sürdü.Olaydan önce belediyeye giden bütün yolların birileri tarafından kapatıldığına dikkat çeken Turanlı, "Ben göstericileri belediyenin önünde gördüğümde hemen aşağıya inerek, olayın konuşarak çözüleceğini anlatmaya çalıştım. Onları ikna etmek için elimden geleni yaptım. Belediyeye davet ettim. Oturup konuşalım dedim. Ancak beni dinlemediler." dedi. Olayın planlı olduğunu, yaşanan olayın kendi şahsından öte Kahta halkını mağdur etmeye yönelik bir olay olduğunu belirten Turanlı, "Kahta'nın bu şekilde anılması beni ziyadesiyle üzdü. Çünkü Kahta'da bugüne kadar bir terör olayı olmadı. Ama günümüzde yaşanan olay, terörden daha kötü. Ben o insanları yukarıya davet etmeme rağmen eylemlerini gerçekleştirmiş bulunuyorlardı. Madımak olayının bir benzeri de burada yaşanmıştır. İtfaiye ekibi zamanında ulaşamadı. Çünkü bütün yollar kapatılmıştı. Belediyede o saatte çalışan onlarca insan vardı. Allah korudu, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. O gecikmeye rağmen can kaybının olmaması bizleri çok sevindirdi.'' ifadelerini kullandı.

Yangın sırasında yaralanan ve dumandan zehirlenen 31 kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini veren Turanlı, şöyle konuştu: "Güvenlik güçlerinin yaptığı soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Bugün olayın kendiliğinden olduğunu ve kaza sonucu olduğunu savunuyorlar. Ben de yıllarca şoförlük yaptım. Duran ve yanan bir aracın şu ana kadar hızla yürüdüğünü görmedim. Bu araba viteste tutulmuş ve bir şekilde kontak çalıştırılmış. Bu iş günümüzde rahatlıkla uzaktan kumandayla yapılabilir. Araç hız alıyor ve belediyenin önündeki merdivenleri dahi çıkıyor. Olayın ısrarla planlı olduğunu düşünüyorum. Bu işte mutlaka bir komplo var. Suç duyurusunda bulundum. İnanıyorum ki devlet bu işin üzerine gidecek ve olayın arka yüzünü aydınlanacaktır. Tekrar söylüyorum bu olayın Madımak'tan farkı yoktur."

Öte yandan işçiler adına avukat Mehmet Şahin Parlak, şu açıklamayı yaptı: "Kahta Ofis Horik Şehiriçi Taşıma Kooperatifi üyeleri son bir yıldır kendilerine yapılan haksızlıkları kamuoyuna duyurmak amacıyla Kahta Belediye binası önünde bir basın açıklaması yapmak istemişlerdir. Basın açıklaması sırasında kendilerine küfür ve hakaret edilince içlerinden bir tanesi insanlık gururuna bunu yakıştıramamış ve kendisini yakmak istemiş, ancak daha sonra orada bulunan minibüslerden birini ateşe vermiştir. Alev alan minibüsü diğer şoförler söndürmek istemişler, ancak benzin döküldüğünden bunu başaramamışlardır. Rampa aşağı olan araç, yanma sonucu meydana gelen ısının etkisiyle arabanın şasisi hareket etmiş ve araç kendiliğinden belediye binasına çarpmıştır. Aracın belediye binasına doğru hareket etmesi tamamen kaza ile meydana gelmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber