Öğrenci hibe bilgisayarı sattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2011 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletin iki yıl önce Kocaeli'nde öğrencilere dağıttığı bilgisiyarlara ilişkin araştırmadan çarpcı sonuç çıktı. 1591 öğrenciden çoğu yoksul 127'sinin bilgisayarını sattığı anlaşıldı.

Ömür EMLİK

Yeni dağıtılacak tablet bilgisayarlarda aynı durumun yaşanmaması için uyarı yapıldı.

Kocaeli Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, iki yıl önce başlattığı 'Her Öğrenciye Bir Bilgisayar' kampanyası kapsamında 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine dağıtılan 52 bin bilgisayarın nasıl kullanıldığını mercek altına alındı. Yapılan ankete katılan öğrencilerden bin 591 öğrenciden 127'si 'bilgisayarlarının olmadığını' söyledi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müfettişleri yoksul öğrencilerin bilgisayarlarını başka öğrencilere sattıklarını belirledi. 'Fatih projesi kapsamında da öğrencilere dağıtılması planlanan tablet PC'lerin aynı şekilde kullanılmaması için gerekli düzenlemeler yapılmalı, tedbirler alınmalıdır' denildi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Şerif Karataş şunları söyledi: 'Satanlar belki biraz da 'haylaz' diyebileceğimiz öğrenciler. Satın almak istedikleri bir şey için yapmış olabilirler.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber