Stajyer sosyal hizmet uzmanları sahaya iniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2011 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nde staja başlayan sosyal hizmet uzmanları, saha çalışmaları gerçekleştirerek sosyal veya ekonomik sorunlar yaşayan kişilere destek olacak.

Ankara, Hacettepe ve Başkent üniversitelerinin Sosyal Hizmetler Bölümü son sınıf öğrencileri, Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi, Sosyal Projeler Merkezi ve Engelliler Hizmet Bölümü'nde staja başladı. 39 öğrenciden oluşan stajyerler, Çankaya'daki mahallelerde saha çalışmaları yaparak, herhangi bir sebeple sosyal veya ekonomik sorunlarla karşılaşan kişilere destek oluşturmak amacıyla çalışacak.

İnsan onuruna uygun yaşayış düzeyinin gerçekleşmesine katkıda bulunmak için gerekli kaynağı sağlamak, halkı, sahip olduğu haklar konusunda bilinçlendirmek gibi çalışmalarda bulunacak stajyerler, özellikle risk grupları ve yoksul kesimlerdeki ailelerin en yakınlarında bulunan Toplumsal Dayanışma Merkezlerine (TODAM) başvurmalarını sağlayacak. Stajyerler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Çankaya Kaymakamlığı, belediyeler, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşları gibi mercilerle ailelerin direk temas etmesini ve hizmete ulaşımların kolaylaştırılmasına yardımcı olacak.

Dezavantajlı gruplarla görüşerek, sosyal inceleme başlatacak ve yapılan görüşmeler neticesinde sosyo-demografik yapıyı belirleyecek stajyerler, aynı zamanda çocuk-okul-aile ilişkileri, ergen-ana-baba ilişkileri konusunda çözüm odaklı yaklaşımlarla çalışacak. Cebeci, Maltepe, Umut, Bademlidere, Dikmen, Ata, Emek, Mimar Sinan, Karakusunlar, 100.yıl, Çayyolu, Mürsel Uluç, Balgat, Beysukent TODAM'larda ve Sosyal Projeler Merkezi'nde görev alacak stajyerler, Mayıs ayına kadar 9 ay boyunca staj yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber