Muhasebe Uzmanları da gazetelere ilan verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen kamudaki uzmanları yakından ilgilendiren KHK ile ilgili Muhasebat-Milli Emlak Kontrolörleri ve Muhasebe-Milli Emlak Denetmenlerinden sonra şimdi de Muhasebe Uzmanları 16-10-2011 tarihli Zaman Gazetesine ilan vererek KHK'nin adil olmadığını ve bu sebeple geri çekileceğini düşündüklerini belirttiler.

Muhasebe Uzmanları verdikleri ilanda geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanlığı merkez taşkilatında görev yapan Maliye Müfettişleri, Hesap uzmanları, Gelirler kontrolörleri ile taşra teşkilatında görev yapan Vergi Denetmenleri taşra-merkez ayrımı yapılmaksızın ?Vergi Müfettişi? adı altında birleştirilirken şimdiki tasarıda merkez-taşra ayrımı yapılarak Maliye Uzmanı-Defterdarlık Uzmanı gibi ünvanlar oluşturulmak istendiğini açıkladılar.

Cumhurbaşkanı Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerine hitaben verilen ilanda Muhasebe Uzmanları kendilerine verilmesi düşünülen Defterdarlık Uzmanı ünvanına karşı çıkarak en adil ve doğru çözümün Muhasebe Uzmanlarının da Maliye Uzmanı ünvanı adı altında birleştirlmesi olacağını açıkladılar. Böylelikle tasarının ilk çıkış amacı olan kamudaki tüm uzmanların özlük haklarının eşitlenmesi ilkesine ters düşmeyeceğini belirttiler.

Bilindiği gibi yıl içerisinde bu konuya ilişkin tasarı bir kez meclise gelmiş ancak gelen yoğun tepkilerden sonra geri çekilmişti. Şimdi ise siyasi iradenin Maliye Bakanlığındaki kariyer kadrolarının hiçbirince benimsenmeyen bu tasarı konusunda ne yapacağı merak konusu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber