Erdoğan: Devlet, milletten esirgenmemeli/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 günlük Kızılcahamam kampı sonrası gündemi değerlendiriyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- İstişare toplantımızda da arkadaşlarımızın özenle üzerinde durdukları en önemli gündem maddelerinden biri anayasa oldu. Türkiye'nin bütün meselelerinin düğümlendiği anayasa meselesi 'ileri demokrasi' ve 'güçlü Türkiye' için önümüzdeki en önemli konudur. 'Muasır medeniyet' hedefimizin gerçekleşmesinin yolu yeni bir anayasa ile istikbale yürümektir. Milletin emanetini taşımanın yolu da buradan geçiyor. Milletimizin bu beklentisini karşılamanın tam zamanıdır'.

- Meclisimiz, milletten aldığı bu yetkinin hakkını en doğru şekilde verecektir. Devletimizin şekli henüz belirlenmeden, Cumhuriyetimiz henüz ilan edilmeden kurulan ve İstiklal mücadelemizi yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi, 91 yıllık birikimiyle yeni bir anayasayı yapacak güçtedir, kudrettedir. Yeter ki yüz yüze konuşalım, yeter ki birbirimize ses geçirmez ideolojik duvarların ardından seslenmeyelim, yeter ki bürokratik ideolojilerin refleksiyle ya da marjinal önkabullerle meşruiyet zemininden ayrılmayalım. Millete verdiğimiz sözlerin arkasında duralım ve milletin mutluluğunda hissedar olalım.

- Sadece Türkiye'ye ayak bağı olan eski statükoyu değiştirmek yetmez. Yeni perspektifimizin yeni bir statüko inşa etmek olmadığını da işin başında ilan ediyoruz.

- AK Parti, sadece Türkiye'nin partisi değil, dünyanın partisidir. Mogadişu'dan Saraybosna'ya, Şam'dan Üsküp'e, Sana'dan Bişkek'e, Abu Dabi'den İslamabad'a, Gazze'den Bingazi'ye, Priştina'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dünyanın neresinde bir mazlum varsa AK Parti onun yanı başındadır. Biz böyle bir partiyiz.

- Bu ülkenin altına senelerce korku tünelleri kazan köstebek zihniyetlere avukatlık yapanlar, dosya işportacılığı yaparak siyasi ikballerini teminat altına alamayacaklarının farkında olsunlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber