İkiz diş hekimi teğmenleri kaza ayırdı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Tabip Teğmen Mehmet Ceren'in cenazesini ikizi Tabip Asteğmen Erdem Ceren, mezara kendi elleriyle indirip ebedi yolculuğuna uğurladı.

Kaza dün gece Nurhak-Elbistan karayolunda meydana geldi. Nurhak'tan Elbistan yönüne giden 35 yaşındaki Ümit Zafer Yeğin'in kullandığı 44 NP 600 plakalı otomobil, Elbistan Şeker Fabrikası yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, taklalar atarak tarlaya uçtu. Kazada, sürücü Ümit Zafer Yeğin ile beraberindeki Tabip Teğmen Mehmet Ceren hayatını kaybetti.

Kazada hayatını kaybeden Teğmen Mehmet Ceren, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamladıktan sonra Tabip Asteğmen olarak Malatya 2. Ordu Komutanlığı Asker Hastanesi'nde görevine başladı. Vatani görevini bitirmesine 1 ay kala teğmen rütbesine terfi eden Ceren'in, terhisine 10 gün kaldığı öğrenildi.

Tabip Teğmen Mehmet Ceren'in 26 Ekim'de terhis olduktan sonra İzmir'de yaşayan ailesinin yanına gideceği ve 27 Ekim tarihine de uçak biletini aldığı bildirildi. Mehmet Ceren'in, İzmir'e gideceği için 'belki bir daha gelmeye fırsat bulmam, son defa gelip arkadaşlarımı göreyim' diyerek 1 hafta izin alarak Elbistan'a arkadaşlarının yanına geldiği belirtildi.

Mehmet Ceren için bugün Elbistan Ulu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ise CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Elbistan Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı İsmet Korkut, askeri personel ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazında ise babası Şaban Ceren ile ikizi Tabip Asteğmen Erdem Ceren saf tuttu. Güçlükle ayakta duran Erdem Ceren, zaman zaman yakasına taktığı kardeşinin resmini elleriyle okşadı. Ölen ikiziyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Diş Hekimliği bölümünü bitiren ancak ondan 1 yıl sonra mezun olan Erdem Ceren, askerlerle ikizinin tabutunu omuzlarda taşıdı.

Gariplik Mezarlığı'na götürülen cenazeyi, ikizi, mezarın içine kendi elleriyle bıraktı. Ve doğdukları günden bu yana ayrılmadığı ikizinin üzerine toprak atarak onu ebedi yolculuğuna uğurladı. Bu sahne, cenazeye katılanları gözyaşına boğdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber