Ehliyete gıyabi ceza yüzünden hayatı karardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2011 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'da alkollü yakalanan ağabeyinin verdiği ehliyet numarasına gıyabında ceza kesilen otobüs şoförü Celal Topçu 8 aydır işsiz...

Kocaeli Gebze'de otobüs şoförlüğü yapan 32 yaşındaki Celal Topçu'nun Ardahan'da yaşayan 50 yaşındaki ağabeyi Cemal Topçu, geçtiğimiz 27 Ocak'ta gece otomobiliyle seyir halindeyken trafik polisi tarafından durduruldu ve 0.75 promil alkollü çıktı. Polis Topçu'nun ehliyetine el koymak istedi. Ancak ehliyetini ve kimliğini evde unuttuğunu söyleyen ağabey, kendini kardeşi Celal Topçu'nun ismiyle tanıtıp, onun ehliyet numarasını verdi. İki polis memuru, numarasını aldıkları ehliyete alkollü araç kullanmaktan işlem yaparak "gıyabi" olarak el koydu. Bir hafta sonra olan bitenden habersiz İstanbul'a yolcu götüren Celal Topçu, trafik denetiminde polisin ehliyetine el koyması üzerine neye uğradığını şaşırdı. Alkollü araç kullanmaktan cezası bulunduğunu öğrenen Topçu, polise bir yanlışlık olduğunu söylediyse de fayda etmedi. 14 yıldır şoförlük yapan Topçu, ehliyetine el konulduğu için önce işten çıkarıldı. Ardından borçlarını ödeyemediği için evine haciz geldi. Başına gelenlerin nedenini öğrenen iki çocuk babası Celal Topçu, ağabeyi ve iki polis hakkında Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık "resmi belgede sahtecilik" yaptıkları iddiasıyla suçlanan polisler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ağabey Topçu hakkında ise "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" ve "resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" suçlarından dava açıldı.

EHLİYETİ GERİ ALAMADI

Savcılığın kararıyla, yanlış kişiye kesildiği kesinleşen para cezası işlemi iptal edildi. Ancak dava sürdüğü için Celal Topçu ehliyetini geri alamadı. Polisin sorumsuzluğu yüzünden hayatının alt üst olduğunu söyleyen iki çocuk babası Topçu, "Ağabeyimin ehliyeti yok. Korkup benim ehliyet numaramı vermiş. Polis, yalan beyana göre ehliyetime ceza kesmiş. Hiçbir suçum yokken işimden oldum. 8 aydır işsizim. Borçlar yüzünden haciz geldi. Eve ekmek alacak param yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber