19 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 19 Ekim 2011 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Kongre Merkezi'nde saat 09.30'da, 27'inci İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapacak. Gül, Saat 11.30'da İSEDAK Toplantısı'na katılan heyet başkanları ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Köşkü'nde, saat 16.00'da ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu ve Amerika Türk Konseyi heyetini, saat 17.30'da Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kırlıklıovalı ve

beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun ilk toplantısı saat 10.00'da yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.30'da Kazakistan'a hareket edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 14.00'te bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu, saat 11.00'de bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerinin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarını ele alacak.

- TBMM KİT Komisyonu, saat 10.30'da PTT ve DHMİ'nin 2009 yılı hesaplarına ilişkin denetim yapacak.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, saat 11.30'da basın toplantısı yapacak.

- CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.

- "Üçlü Danışma Kurulu", saat 11.00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanacak.

Bakan ve bakan yardımcılarının programı

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.00'da Eskişehir'e hızlı trenle hareket edecek, saat 13.30'da Anadolu Çağrı Merkezi'nin açılışına katılacak, saat 14.30'daValilikte düzenlenecek "Eskişehir AB'ye Hazırlanıyor" projesinin açılış toplantısına katılacak, saat 17.30'da AB Personeli için Avrupa Yönetimi Enstitüsünce düzenlenen "AB'nin Hukuki ve Kurumsal Yapısı ve Süreçleri" konulu eğitimin kapanış törenine katılacak, saat 20.00'da Macar Milli Günü vesilesiyle düzenlenen konser ile

kokteyle katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da, saat 12.00'de KTO-Karatay Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışına törenine, saat 14.30'da AK Parti Konya İl Başkanlığı 26. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na, saat 20.00'de Dedeman Otel'de düzenlenen "Selçuklularda Bilim ve Düşünce" başlıklı sempozyuma katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da saat 09.00'da, Conrad Otel'de düzenlenen 'Orta Doğu-Kuzey Afrika Vergi Forumu'nun açılış törenine katılacak ve burada bir konuşma yapacak. Şimşek, saat 11.00'de, Türkiye Yatırım Konferansı ile Türk Yatırımcılar Konferansı'na katılmak üzere ABD'ye gidecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da saat 10.00'da, Dış Ticaret Kompleksi'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlik Başkanları ile bir araya gelecek. Çağlayan, saat 14.30'da Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Mahmut Abd El Rahman Eisa, saat 15.30'da Filistin Ekonomi Bakanı Hasan Ebu Libdeh, saat 16.30'da ise Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah bin Ahmet Zainel Ali Rıza ile görüşme yapacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğurul Günay, İstanbul'da saat 11.00'de, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde açılan "Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat" sergisini ziyaret edecek. Saat 12.30'da Grand Hyatt Otel'de otel müdürleri ile toplantı yapacak olan Günay, saat 18.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Sanat Galerisi'ndeki Malik Aksel'in "Koleksiyon" sergisini ziyaret edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'de Isparta'da, saat 15.00'te ise Burdur'da İl Koordinasyon Kurulu toplantılarına katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da saat 14.00'te, Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2011-2012 yılı akademik yılı açılış programına katılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da saat 20.00'de, "Türkiye'nin Siyasi Geleceği" konulu Geleneksel Taksim Toplantıları programına katılacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İzmir'de saat 15.30'da, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek ve burada basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda saat 11.00'de, "Kadına Şiddete Hayır" konulu imza kampanyasını başlatacak.

- CHP Ankara İl Kadın Kolları üyeleri, saat 11.00'da CHP Ankara İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, saat 10.30'da 14. ASO gündem toplantısına katılacak.

- Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği ve British Council yetkilileri, saat 11.00'da BM Temsilciliği'nde düzenlenecek törenle, işbirliğini yoğunlaştıracakları alanları belirleyen bir anlaşma imzalayacaklar.

- Çorum Valisi Nurullah Çakır ile diğer katılımcı kurumların yetkilileri, saat 12.00'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, "Hititler Üniversitelerde" etkinliği hakkında bilgi vermek üzere basın açıklaması düzenleyecek.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu üyeleri, saat 11.30'da İzmir Caddesi'ndeki PTT önünde basın açıklaması yapacak. Grup, açıklamanın ardından AİHM'e dilekçe gönderecek.

- Koçtaş, Türkiye genelindeki 35'inci, Ankara'daki 4'üncü mağazasını, saat 10.00'da düzenlenecek bir törenle hizmete açacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Basketbol Kadınlar Euroleague maçında Fenerbahçe, CCC Polkowice takımını konuk edecek. Fenerbahçe Caferağa Spor Salonu'ndan oynanacak karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak.

- Basketbol Erkekler Euroleague maçında Fenerbahçe Ülker, Caja Laboral ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka, saat 20.00'de başlayacak.

- Basketbol Erkekler Euroleague maçında Galatasaray Medical Park, Polonya temsilcisi Asseco Prokom'a konuk olacak. Gdynia Sports Arena'daki maç, saat 21.45'te başlayacak.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda deplasmanda oynayacağı Dinamo Kiev maçı için, saat 15.00'de özel bir uçakla Ukrayna'ya hareket edecek.

- Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Ukrayna'da saat 19.15'te basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlılar, saat 19.30'da ise maçın oynanacağı statta son antrenmanını yapacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynayacağı Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarını, saat 11.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Bank Asya 1. Lig'in 7. haftasında 5 maç yapılacak. Program şöyle:

(13.30) Güngörenspor - Kayseri Erciyesspor

(13.30) Akhisar Belediyespor - Göztepe

(17.00) Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adanaspor

(17.45) Sakaryaspor - Kartalspor

(20.00) Denizlispor - Konyaspor


Hakkari Çukurca'daki terörist saldırısıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde şehit olanlar memleketlerinde toprağa verilecek (13.00)

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanacak. (10.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da 27. İSEDAK toplantısının açılış töreninde konuşma yapacak. Gül daha sonra, toplantıya katılan heyetlerin başkanlarını kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül, ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu ve Amerika Türk Koalisyon Heyeti ile Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kırlıklıova ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (09.30/11.30/16.00/17.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a gidecek. (14.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'da koordinasyon toplantılarına katılacak. (15.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eskişehir'de 'Eskişehir AB'ye Hazırlanıyor' projesinin açılış toplantısına katılacak, Anadolu Çağrı Merkezi'nin açılışını yapacak. ( 11.00/13.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Antalya'da, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği'nin programına katılacak. (16.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak. (10.00)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Antalya'da din görevlileriyle bir araya geliyor (14.00)

Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanacak. (11.00)

CHP'li kadınlar, kadın cinayetlerini engellemek adına Meclis'in gerekli yasaları çıkarması için CHP Ankara İl Başkanlığı önünde imza kampanyası başlatıyor. (11.00)

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Ankara Sanayi Odası'nın gündem toplantısına katılacak. (10.30)

Birleşmiş Milletler ve British Council Türkiye Ofisleri işbirliği anlaşması imzalayacak. (11.00)

Kırıkkale Maltepe Dershanesi, akademi binasını hizmete açacak. (12.30)

Erzurum'a yazdan kalma günlerin ardından kış geldi. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şehirde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Adana'da düzenlenecek olan çalıştayda Adana ve Türkiye'nin depremselliği tartışılacak. (10.00)

Bursa Merinos Kongre ve Kültür Merkezi turizm camiasına tanıtılacak. (10.00)

Mercedes ve Rolls Royce ortak kuruluşlarından MTU, 1990'dan beri Türkiye'de faaliyet yürütüyor. MTU Türkiye Genel Müdürü Yardımcısı Ali Güzel, 'Onsite Engery' markalı endüstri jeneratörü tanıtımını yapacak. (13.00)

THY, Suudi Arabistan'daki uçuş noktalarının sayısını dörde çıkardı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lideri Dimitris Hristofyas'la görüşmesinin ardından basın açıklaması yapacak.

Kamu - Sen, Din İşleri Dairesi'nde görev yapan imam ve müezzinlerin sorunlarına çözüm istemiyle Lefkoşa'da Başbakanlık önünde eylem yapacak.

İsrail'le Hamas arasındaki tutuklu takasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Bursasporlu futbolcular hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyecek. Ardından Özlüce Tesisleri'nde antrenman yapacak. (15.20-16.00)

Bir zamanlar Fenerbahçe'de oynayan şimdilerde Dinamo Kiev'in yardımcı hocası olan Sergey Rebrov, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı öncesinde Kayserispor karşısındaki Beşiktaş'ın durumunu değerlendirdi.

Dinamo Kiev-Beşiktaş karşılaşması öncesinde Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği ile Dinamo Kiev fanları maç öncesi stadı gezerek karşılıklı forma değişimi yaptı ve dostluk mesajı verdi.

CHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber