iOS 5'de gizli 4 özellik!

Haber Giriş : 20 Ekim 2011 07:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İOS 5'deki bilinen önemli yeniliklerin yanında arka planda kalan bu 4 yeniliği de atlamayın!

iOS 5 ile beraber Apple iOS cihazlarına gelen iMessage, Siri, iCloud gibi önemli yeniliklerden haberdarız. Ancak mobil işletim sisteminin yeni sürümü, sözü fazla edilmeyen birçok küçük geliştirmeyle beraber geliyor. İşte bunlardan 4'ü:

1. Kulaklığınızın düğmesi ile fotoğraf çekin

iOS 5'deki kamera uygulamasının en iyi özelliklerinden bir tanesi, ses düğmesiyle fotoğraf çekmenize izin vermesi. Ancak bunu kulaklığınızın üzerindeki ses açma düğmesi ile yapmanız da mümkün. Bu sayede bir sehpa kullandığınızda telefonu daha sabit tutabilir, daha net fotoğraflar çekebilirsiniz.

2. iPad 2'deki çoklu dokunmatik hareketler

iPad 2'de dört veya beş parmağı kullanarak uygulamalar arasında geçiş yapmanız, uygulama çubuğunu çekerek giriş ekranına dönmeniz mümkün.

Ancak Fruit Ninja, Veggie Samurai gibi çoklu dokunmatik kullanan oyunlar, bu modda iyi çalışmıyor. Dolayısıyla bu oyunları oynamadan önce Çoklu Dokunmatik Hareketlerini kapattığınızdan emin olun.

3. iPad'de iki taraflı klavye

Klavyeyi ikiye bölmek, herkesin hoşuna gitmeyebilir ancak mutlaka bazı kullanıcıların işine yarayacaktır. Bu modda tuşların daha küçük bir hale geldiğini aklınızda bulundurun. Klavyeyi ekrandan "söktüğünüzde", biraz saydam hale gelerek hareket imkanınızı artırıyor.

4. Daha fazla yazı tipi

iOS 5 ile beraber 58 farklı yazı tipi yüklü geliyor. Bu yazı tipleri, farklı cihazlarda artık birbirinin aynı olarak görünüyor.

chip.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber