Sağlık Bakanlığı'nda aile içi şiddet tayini

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ekim 2011 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, personelini aile içi şiddetten korumak için atama yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Eşine boşanma davası açan çalışanlara direkt tayin hakkı getirilecek.

TÜRKİYE'DE son zamanlarda artan aile içi şiddet olayları Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkması beklenen yeni Teşkilat Yasası'ndan sonra Sağlık Bakanlığı, nakil atama yönetmeliğinde şiddet düzenlemesine gidecek.

Yönetmelikte düzenleme yapılacak

Yönetmelikle, eşinden boşanmak isteyen personele direkt tayin hakkı getirilecek. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanlığı'nın özellikle de kadına yönelik şiddeti önlemek adına böyle bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Bazı kadınların kocalarından ayrıldıktan sonra da şiddete maruz kaldığını belirten Başkan Erözgün şunları kaydetti: ?Sağlık Bakanlığı nakil atama yönetmeliğinde değişiklik yaparak, ayrılmaya karar veren çift boşanmak için mahkemeye başvurduğu zaman, isteği doğrultusunda bu personelin tayinini direkt başka bir yere yapılabilecek. Mesela geçtiğimiz günlerde bir ilimizde aynı hastanede çalışan karı ve koca doktor olan meslektaşlarım boşanmak için mahkemeye başvurdular. Bu çiftlerden biri bakanlığa başvurarak tayinini istedi ve hemen başka ile tayini yapıldı. Çünkü bu çiftler eğer anlaşamıyorsa aynı işyerinde bulunmaları şiddete neden olabilir.? AHMET FATİH ERTURAN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber