Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı/ Video

Haber Giriş : 21 Ekim 2011 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Mehmetçikler memleketlerinde kılınan cenaze namazı sonrasında göz yaşlarıyla uğurlandı.

İSTANBUL İKİ ŞEHİDİNE VEDA ETTİ

Çukurca'da şehit düşen Piyade Asteğmen Bilal Özcan ve Er Eyüp Çolakoğlu, son yolculuğuna göz yaşlarıyla uğurlandı.

Piyade Asteğmen Bilal Özcan (27) ve Er Eyüp Çolakoğlu'nun (20) cenazeleri Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi. Cenaze namazına; şehitlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çok sayıda milletvekili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi şehitlerin ailesi gözyaşı döktü.

ERZURUMLU ŞEHİDİ ONBİNLER UĞURLADI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce şehit edilen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazanç, son yolculuğuna onbinlerce vatandaşın katıldığı törenle uğurlandı.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mesut Kazanç'ın naaşı dün akşam saatlerinde askeri uçakla Erzurum'a getirildi. Maraşel Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi morguna kaldırılan şehit er için cuma namazı sonrasında tören düzenlendi. Lalapaşa Camii'nde şehit er için kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Cenaze törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti milletvekilleri Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz, MHP Milletvekili Oktay Öztürk, askeri ve mülki erkan ile onbinlerce vatandaş katıldı.

Tören öncesi ve sonrasında onbinler terör örgütü aleyhinde slogan atıp, tekbir getirdi. Cenaze namazını Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı kıldırdı. Cenaze namazında eksik tekbir getirildiğinin cemaat tarafından belirtilmesi üzerine şehit er için ikinci kez cenaze namazı kılındı. Baba Şevket Kazanç ile şehit erin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak göz yaşları döktü. Bu esnada baba Kazanç ile diğer yakınları baygınlık geçirdi. Cenaze namazı sonrasında şehit onbaşı Kazanç'ın tabutu tören birliğinin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Cemal Gürsel Meydanı'ndaki 9. Kolordu Komutanlık Karargah binası önüne kadar taşınan şehit erin cenazesi daha sonra araca konuldu. Şehit erin cenazesi toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Konaklı köyüne götürüldü.

ŞEHİT UZM. ÇAVUŞ ÖZDOĞRU, TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan uzman çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesi memleketi Sinop'ta toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde askeri uçakla Samsun'a, buradan da karayoluyla Sinop'a getirilen şehit Özdoğru'nun cenazesi, kaldırıldığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınarak Erfelek ilçesine bağlı Uzungüngen köyündeki baba ocağına, ardından da ailesinin yaşadığı kent merkezindeki askeri lojmanlara götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Valilik önünde oluşturulan tören alanına getirildi.

Tören sırasında şehidin babası Osman, annesi Şehri, eşi Nuray ve çocukları Onur (14), Ogün (13) ve Ozan Özdoğru (5) gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin büyük oğlu Onur Özdoğru, düzenlenen kortejin önünde babasının fotoğrafını taşıdı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

JANDARMA KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ GEÇER, TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesi, memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi.

Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Geçer'in cenazesi, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Yazla beldesindeki baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Fatma Geçer, ağabeyi İsmail Geçer, şehidin oğulları Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) gözyaşı döktü.

Daha sonra Merkez Camii'ne getirilen Geçer'in cenazesi cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT PİYADE ER ATEŞSAÇAN, TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan'ın (21) cenazesi Artvin'in Yusufeli ilçesinde toprağa verildi.

Erzurum'dan karayoluyla ilçeye getirilen şehit Ateşsaçan'ın cenazesi, bir süre Yusufeli Devlet Hastanesi morgunda bekletildikten sonra töreninin yapılacağı Yusufeli Terminal Sahasına getirildi.

Buradaki cenaze törenine şehidin babası Mehmet, annesi Fadime Ateşsaçan ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Fadime ve babası Mehmet Ateşsaçan, namaz öncesinde oğullarının tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin kız kardeşi Fatma Ateşsaçan ise ağlayanları uyararak, ''Ağlayıp hainleri sevindirmeyin'' diye seslendi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ULUSOY TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy'un cenazesi (27) Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze töreni öncesi cadde ve sokaklar Türk bayrakları ile donatıldı.Şehidin naaşı ambulansla törenin yapılacağı İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi.

Şehit Ulusoy'un tabutuna sarılan baba Zübeyir ve anne Banu Ulusoy gözyaşlarına boğuldu.Törene ellerinde Türk bayrakları ile katılan binlerce vatandaş, açtıkları pankartlar ve sloganlarla terör örgütüne lanet yağdırdı.

Şehidin hamile eşi Necla Ulusoy(24) ayakta durmakta zorlanırken, şehidin kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİT POLİS ATAŞÇI, TOPRAĞA VERİLDİ

Adana'da yasa dışı gösteride patlayan bomba yüzünden ağır yaralanan ve 5 gün tedavi gördüğü hastanede şehit düşen polis memuru Veli Ataşçı İmamoğlu ilçesinde toprağa verildi.

40 gün önce Çukurova Üniversitesinde okuyan Nuray Ataşçı ile dünya evine giren polis memurunun cenazesi babasının evine getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında anne Teslime, baba Abdullah ve şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada bir süre bekletilen cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze sonrasında dik duruşunu bozmayan anne Teslime Ataşçı, "Elleri kırılsın. Benim yüreğimi yaktılar. Kendilerinde yüreği yansın benim oğlum şehit oldu. Benim oğlum cennet gülü oldu. Beni de cennete götürecek" dedi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber