Kredi isteyen küçük sanayi valiliğe başvuracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğinden yararlanmak isteyen Küçük Sanayi Siteleri, başvurularını bulundukları ildeki Valiliğe yapacak.

Bakanlığın, ''Küçük Sanayi Sitelerinin Kredilendirilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'' Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmeliğin adı ''Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Programında Yer Alan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatiflerinin Kredi Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'' olarak değiştirildi.

Amacı, bakanlıkça kredi desteği sağlanacak Küçük Sanayi Sitelerinin (KSS) alt yapı inşaatının tamamının, üst yapı inşaatının ise yüzde yetmişine kadar olan kısmının kredi ile desteklenmesine ve kredi işlemlerinin bakanlıkça denetlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek olarak belirlenen yönetmeliğin ''kapsam'' ve ''dayanak'' kısımlarında da değişikliğe gidildi.

Yönetmelikte geçen ''Bakanlık'' ibaresinin ''Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını'', ''Komisyon'' ibaresinin ise ''Yatırım programı ile ilgili değerlendirmeleri yapmak amacıyla, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce kurulan komisyonu'' ifade ettiği belirtildi.

Bakanlığın kredi desteğinden yararlanmak isteyen KSS'ler, gerekli belgeleri KSS'nin kurulduğu ildeki Valiliğe bir dilekçe ekinde sunacak.

Belgelerin, Valilikçe incelenmesi sonucu varsa eksiklerinin tamamlatılmasını müteakip, onaylanan iki takım genel ortak listesi ve kuruluş yerine ilişkin belgeler, KSS kuruluş yeri incelemesinin başlatılması için Valilik yazısı ekinde dosya ile Bakanlığa gönderilecek. Bakanlığa gönderilen KSS kuruluş yeri dosyası içinde, KSS kuruluş yerinin kredi açısından uygunluğunun değerlendirilmesine ilişkin talep yazısı da olacak.

Bakanlık kredi desteği sağlanacak KSS inşaatlarına ait keşif özetleri, Bakanlıkça vize edilen uygulama projeleri esas alınarak, proje müellifi tarafından hazırlanıp KSS'ce onaylandıktan sonra kredilendirmeye esas olmak üzere talep yazısıyla birlikte Bakanlığa sunulacak.

Yönetmeliğe göre, KSS inşaatlarının ihale yöntemiyle yaptırılmasına, ihale sonucu oluşan fiyat üzerinden kazanan yüklenici ile sözleşme imzalanmasına ve konu ile ilgili KSS yönetim kuruluna yetki verilmesine ilişkin genel kurul kararı alınacak.

Genel kurul kararı ve buna istinaden alınan yönetim kurulu kararının ve KSS tarafından onaylanan keşif özetinin kredilendirmeye esas olmak üzere talep yazısı ekinde Bakanlığa gönderilmesi ile ihale süreci başlayacak.

İki yeni birlik

Bu arada, Ekonomi Bakanlığının tebliğlerine göre, merkezi Ankara'da olmak ve sekretarya hizmetleri Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yürütülmek üzere, Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, ''Sera Gazı Emisyon Azaltımı Sağlayan Projelere İlişkin Sicil İşlemleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği'' de Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber