İlk kez bir Genelkurmay Başkanı, operasyonu Hakkari'den yönetiyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 06:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karargah sınırda

24 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra anında bölgeye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, buraya adeta kamp kurdu. Operasyonu bizzat yöneten Özel'in yanında kara, hava ve jandarma komutanları da bulunuyor

Çarşamba günü Çukurca'da 8 ayrı bölgede yapılan saldırıların ardından bölgeye intikal eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, operasyonları bizzat yönetiyor. Orgeneral Özel ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de anında bölgeye ulaştı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da geçtiğimiz çarşamba günü Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan terör zirvesinden sonra bölgeye ulaşmıştı. Şu anda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel dışındaki tüm kuvvet komutanları bölgede konuşlanmış durumda.

Orgeneral Özel'in, Çukurca ağırlıklı olarak devam eden operasyonun yurtiçi bölümünü yönetmek için zaman zaman Hakkari Dağ Komando Tugayı'na gittiği öğrenildi. Genelde Diyarbakır'dan operasyonla ilgili olarak birliklerin sevk ve idaresini yapan Özel, bölgeye en yakın ordu olan 2. Ordu ile yoğun bir temas halinde.

ANDIÇ YERİNE TERÖRİST AVI

Yaklaşık 30 yıldır bölücü terör örgütü ile uğrana Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin bizzat bölgede görev yapması olumlu karşılanıyor. Daha önce terörle mücadele yerine milletin değerlerine karşı andıç, genelge, yönetmelik hazırlamakla suçlanan TSK üst yönetiminin varlık nedenleri olan 'askerlik' görevini sahada ve alanda başarıyla icra etmeleri takdir topladı. TSK'nın en üst kademesi artık andıç hazırlamak yerine terörist kovalıyor. Operasyonları Başkent'teki ekrandan izlemek yerine bizzat sahaya gitmeyi tercih eden Orgeneral Necdet Özel'in harekatta netice alınıncaya kadar bölgede kalacağı öğrenildi. 27 Ekim'de yapılması planlanan MGK'ya kadar 'arazide' kalacak Özel'in, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde Ankara'ya 'başarılarla dolu' dönmeyi planladığı kaydediliyor.

Özel'den mesaj var

Orgeneral Necdet Özel, son günlerdeki olaylardan sonra milletin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek şu mesajı yayımladı:

"Aziz Milletim, Bu güzel ve cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğünün muhafazası, milletimizin birlik ve beraberliği ile huzur ve güvenliğinin sağlanması uğruna, tertemiz kanlarını bu aziz vatan topraklarına akıtan kahraman şehitlerimiz ile yaralı subay, astsubay, uzman erbaş ve Mehmetçiklerimizin hatırasına binaen TSK adına şahsıma gönderilen çok sayıdaki taziye mesajları için sonsuz teşekkürlerimi ve bu acılı günümüzde bizlere en içten duygularla destek veren tüm dostlara ve aziz milletime, TSK mensupları adına, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, en kısa sürede aramıza katılmaları temennisiyle yaralı silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

Bitirmeden dönmek yok

Arınç: Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımız, bu işi bitirmeden Ankara'ya dönmemeye, evlerine gelmemeye adeta söz verdi

v

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber