Asker Çukurca'da can alan Çelik'in peşinde

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK

24 askerin şehit edildiği Çukurca saldırısını yöneten ismin, örgütün silahlı kanadı HPG'nin başına yeni geçen "Hüseyin Mahir" kod adlı Kadri Çelik olduğu ortaya çıktı

24 askerin şehit edildiği son yılların en büyük PKK saldırısını yöneten ismin, örgütün silahlı kanadı HPG'nin başına yeni geçen "Hüseyin Mahir" kod adlı Kadri Çelik olduğu ortaya çıktı. Türk istihbarat birimlerinin tespitlerine göre daha önce Hakkâri bölgesindeki pek çok saldırının emrini veren Çelik, pasiflikle suçlanan, özeleştirisi istenen ve geçtiğimiz ay görevden alınan HPG (Halk Savunma Güçleri) komutanı "Sofi Nurettin" kod adlı Suriye uyruklu Nurettin Halef El Muhammed'in yerine geçti. Ses getiren saldırılar gerçekleştiremediği için PKK'nın en etkili isimleri Cemil Bayık ve Duran Kalkan tarafından pasifize edilen selefinin akıbetine düşmek istemeyen Kadri Çelik, HPG'nin başına geçer geçmez Çukurca Kekliktepe saldırısını planladı ve yönetti. Hakkâri bölgesini avucunun içi gibi bilen Çelik, 2007'de Yüksekova'da 12 askerin şehit edildiği saldırıyı da yöneten isim. Çelik, örgüt yönetiminin özeleştiri istediği Muhammed'den sonra HPG'nin başına geçti. "Ape Hüseyin" olarak da bilinen Kadri Çelik'in göreve gelmesiyle örgüt içindeki Suriye etkisi kısmen kırılmış oldu. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün edindiği bilgilere göre TSK'nın Kuzey Irak'ta yürüttüğü operasyon, örgütteki bu son gelişmelerle ilgili istihbarat raporu doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Güvenlik güçleri, bulunması halinde Çukurca'daki saldırıyı planlayan ve yöneten Kadri Çelik'i ortadan kaldıracak ve HPG'yi başsız bırakacak. Edinilen bilgilere göre Kadri Çelik, Kekliktepe saldırısına 200'ün üzerinde teröristle birlikte bizzat katıldı.

'SOFİ NURETTİN SURİYE'DE

Sofi Nurettin'in görevinden alınmasında Duran Kalkan'la yaşadığı sert tartışmanın etkisi oldu. PKK'nın Kuzey Saha Komutanı Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'e yakınlığıyla bilinen Sofi Nurettin'in görevden alındıktan sonra apar topar Suriye'ye kaçtığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber