Gönüllü sağlık personelleri Van yolunda

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da sağlık hizmetinde çalışan doktor, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan 60 personel depremin meydana geldiği Van'a gitmek üzere yola çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine tahsis edilen 3 TIR dolusu malzemeyi kullanacak olan görevliler afet bölgesinde seyyar hastane de kuracak.

Gönüllülerden oluşan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Van'ın Erciş ilçesinde 7,2 şiddetinde meydana gelen depremin ardından alarma geçti. Bölgeye gitmek üzere Bakırköy'deki Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelen personeller çalışmalara başladı. Zamanla yarışan personel sağlık hizmeti için kullanılacak ekipmanları TIR'lara doldurdu. Arama-kurtarma çalışmalarında kullanılacak büyük aydınlatmalar araçlara yüklendi.

30'u karayoluyla 30'u da havayoluyla gitmek üzere toplam 60 sağlık personelinin bölgeye gittiğini belirten Doktor Türkay Esim, 3 TIR dolusu sağlık malzemesinin yanı sıra saat 19.00'da kalkan uçağa da malzeme konulacağını aktardı.

Personelin gönüllülük esasıyla çalıştığını belirten Hemşire Nurhan Sivik, bölgede bir seyyar hastane kurulacağını ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber