Yargıtay Kardemir işçilerinin işe iadeleri onaydı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ekim 2011 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TÜRK Metal Sendikası avukatlarından Zübeyir Özakça, Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın (Kardemir) işten çıkardığı 266 işçinin işe iadesine karar veren yerel mahkemenin kararını Yargıtay'ın onadığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kardemir'de, Türk Metal Sendikası ile Çelik İş Sendikası arasında yaşanan sendikal mücadelenin ardından işçi çıkarmaları başladı. 266'sı Türk Metal Sendikası üyesi olmak üzere 307 işçi işten çıkarılmıştı. Türk Metal Sendikası Karabük Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında sendikanın avukatlarından Zübeyir Özakça, yerel mahkemenin 266 işçinin işlerine iadesi için verdiği kararı Yargıtay'ın onadığını söyledi.

Kardemir yönetiminin işçileri yeniden işe alacağını ya da tazminatlarını ödemesi gerektiğini söyleyen Özakça, "İş akit fesihleri Karabük İş Mahkemesi tarafından incelendi ve işçi arkadaşlarımızın lehine olacak şekilde sonuçlandı. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onamıştır. Yargıtay kararının taraflarca alınmasının ardından, işçi arkadaşlarımız 10 gün içinde Kardemir'e iş başvurusunu noter tarafından yapacaklar. Biz bu yazışmaları hukukçular olarak büyük bir titizlikle hazırlıyoruz. Bu süreçleri takip eden bir aylık bir sürede Kardemir yönetimi mahkemenin kararını uygulamak zorunda. Kardemir yönetimi mahkeme kararına göre ya bu arkadaşlarımızı işe iade edecek, yada her birine 12 brüt artı 4 net maaş tutarında tazminatlarını ödeyecektir. Artık tabiri caiz ise top Kardemir yönetiminde, alacağı karar doğrultusunda tasarruflarını uygulayacaklardır" dedi.

Türk Metal Sendikası Karabük Temsilcisi Şahin Dikilitaş ise, "Sendika olarak bir yargı sürecine girdik. Yargı süreci, Yargıtay'dan gelen kararlar ile sona ermiştir ve adalet yerini bulmuştur. Yargının vermiş olduğu kararı, Kardemir yöneticilerinin de işçileri iş başı yaptırmak yönünde olacağına inanıyor ve istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber