Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sosyal güvenlik sisteminde öngörülenin ötesinde bir harcama olduğunu, bu nedenle yeni dönemde ek bütçe yapılacağını söyledi.

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sosyal güvenlik sisteminde öngörülenin ötesinde bir harcama olduğunu, bu nedenle yeni dönemde ek bütçe yapılacağını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin desteklediği süneyle mücadele projesi kapsamında pilot bölge seçilen Polatlı'da alınan başarılı sonucu değerlendirmek üzere Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar Polatlı'ya geldi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ek bütçe yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, sosyal güvenlik sisteminde düşünülenin ötesinde harcama yapıldığını, bu nedenle yeni dönemde ek bütçe yapılacağını kaydetti. Unakıtan, ek bütçenin yeni gelir kaynakları devreye sokulmadan oluşturulacağını, ödenekler arasında transferleri kolaylaştıracak bir yapıda olacağını söyledi. Unakıtan, bu kapsamda yeni bir verginin de sözkonusu olmadığını vurguladı.

Bakan Unakıtan, memur sendikalarıyla yürütülen memur zammı görüşmeleriyle ilgili olarak da, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında toplantılar yapıldığını, buradan çıkacak kararın hükümete ulaşmasının ardından net bir şey söylenebileceğini kaydetti.
?Hazine sünelerinin verdiği zararların telafisi için ek önlemlerin alınıp alınmayacağı?nın sorulması üzerine Unakıtan, ?Tedbir o sünelerin üzerine gitmek. Yoksa ek vergi falan düşünmüyoruz? dedi. 2003 yılı bütçesinin 145 katrilyon liralık bir büyüklüğe sahip olduğunu ve 45 katrilyon lira açık vereceğini anımsatan Unakıtan, ?O süneleri haklayabilirsek, bütçenin gelirleri artacak. Borca ihtiyacımız olmayacak? diye konuştu. Bu yıl için 65 katrilyon liralık bir faiz ödemesinin öngörüldüğünü anımsatan Unakıtan, faiz ödemesi olmaması durumunda bütçenin 20 katrilyon fazla vereceğini söyledi. Bakan Unakıtan, yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefinin mutlaka tutturulacağını belirtti. Her ay düzenli olarak bütçe rakamlarını açıklarını anlatan Unakıtan, bu rakamlardan bazı yorumcuların değişik yorumlar yaptıklarını kaydetti.


netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber