'MEB'deki denetim birimleri birleştirilsin'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN), Bakanlık ve İlköğretim Müfettişleri'nin "Eğitim Müfettişi" adı altında birleştirilmesi için devletin çeşitli birimlerine mektup yolladı. Kızılay PTT Şubesi önünde toplanan bir grup müfettiş adına açıklama yapan TEM-SEN Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, Atatürk'ün 9. Ordu Birlikleri Müfettişliği'ne atandığı 30 Nisan 1919 tarihi esas alınarak 30 Nisan'da başlayan haftanın Denetim Haftası olarak kabul edildiğini ve bu yıl 4.'sünün kutlandığını hatırlatarak, Türkiye eğitim sisteminin ve denetim sisteminin çok önemli sorunları olduğuna dikkat çekti. Pınardağ, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamada, ortaöğretim kurumlarında eğitimin iflas ettiğini, elde edilen ürünün sıfır olduğunu, milyarlarca saatin boşa gittiğini söylediğini kaydederek, "Bu acı tablonun sorumlusu ne sadece öğrencidir ne velidir ne de öğretmendir. Orta öğretim kurumlarının yıllarca denetimsiz ve daha da önemlisi rehberlikten yoksun bırakılmasında yatmaktadır sorun. Türkiye düzeyinde görev yapan yaklaşık 3 bin ilköğretim Müfettişi vardır. Bu ciddi potansiyel gerçek anlamda değerlendirilmemektedir.

Herkesin yapabileceği işlerden alınarak, ilköğretim-ortaöğretim ayrımı yapmadan eğitiminin özüne dönük konularda ciddi ciddi şekilde denetim ve rehberlik alanında görevlendirilmeleri ülke yararına olacaktır" dedi.

Milli Eğitim Şura kararlarına, TBMM Araştırma komisyonu Raporu'na, Milli Eğitim eski Bakanları'ndan Nevzat Ayaz ve Erkan Mumcu dönemlerinde hazırlanan Teşkilat Yasa Tasarıları'na, üniversite ve eğitim bilimcilerinin görüşlerine önem verilerek Milli Eğitim Bakanlığı'nda mevcut olan iki ayrı denetim biriminin her anlamda bütünleştirilerek denetim sisteminin çağın ve bilimin gereklerine uygun hale getirilmesinin eğitim sisteminin sorunlarına önemli ölçüde katkı sağlayacağı görüşünü savunan Pınardağ, bu amaçla Cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, Başbakan, Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı ve milli eğitim bakanına mektup göndererek önemli bir görevi yerine getirdiklerine inandığını kaydetti.

Yapılan basın açıklamasın ardından PTT Kızılay Şubesi'nden mektupları gönderen grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber