Diyanet, il dışı tayinlerde süreyi 3 yıla çıkardı

Diyanet İşleri Başkanlığı, atama ve yer değiştirme yönetmeliğini, 26 Ekim 2011 tarihi itibariyle değiştirdi. Düzenlemenin öne çıkan en önemli yönü il dışı tayinlerde daha önce 2 yıl olarak belirlenmiş olan sürenin 3 yıla çıkarılmasıdır. Özür durumu ve diğer istek üzerine nakillerde bir çok defa uyarı yapmamıza rağmen, Türkiye'nin en büyük 3. teşkilatına sahip Başkanlık, yine hizmet puanı kıstasını getirilmemiştir. Nakil işlemlerinde yine kayırmacılık oluşacaktır. Diğer detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ekim 2011 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşra şeflerinin görev süresi 5 yıla indirildi

Daha önce, görev süresi 6 yıl olarak düzenlenmiş olan taşradaki şeflerin yeni görev süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir.

Camiler yine beş sınıf

Camiler önceki yönetmelikte olduğu gibi 5 sınıfa ayrılmıştır. Ancak, "İl ve ilçe müftülüklerince ilan edilen boş cami kadrolarına naklen atanmak için müracaat edeceklerde cami gruplarına göre aranacak MBSTS taban puanı Başkanlıkça belirlenir" şeklinde bir düzenleme getirilmiştir.

Nakiller yine kıstas yok

Memurlar.net'ten bir çok defa uyarmamıza rağmen, Türkiye'nin en büyük teşkilatlarından birine sahip olan bu Başkanlıkta yer değiştirme işlemlerine yine "hizmet puanı" gibi objektif bir kıstas getirilmemiştir. Bakanlık kendi takdirine göre yer değiştirmeyi yapacaktır. Sadece cami görevlisi sayılan imam hatip ve müezzin kayyımlar için özür durumu tayinleri sışında, "Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin ekinde yer alan (EK-1) Cami Görevlileri Sözlü Sınavı Değerlendirme Formundan en az yetmiş puan alınması esastır. Cami görevliliği için yapılan yarışma sınavının başarı listesinin hazırlanmasında; Cami Görevlileri Sözlü Sınavı Değerlendirme Formu ile bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (EK-6) Cami Görevliliği Değerlendirme Kıstasları Formundan alınan puanların ortalaması alınır." düzenlemesi getirilmiştir.

İl dışı tayinde süre 3 yıla çıkarılmıştır.

Daha önce 2 yıl olan il dışı tayin düzenlemesi 3 yıla çıkarılmıştır. İl içi tayinde nakil isteyebilmek için eskiden olduğu gibi 1 yıl görev yapmış olma şartı aranacak.

Bazı personel için yer değişikliği zamanı Mayıs-Temmuz arasında yapılacak

Yeni düzenleme şu şekildedir: "Hizmet gereği, mazeret ve karşılıklı yer değiştirme dışında istekleri üzerine görev veya yer değiştirme talebinde bulunan müftü, müftü yardımcısı, dini yüksek ihtisas merkezi müdürü, eğitim merkezi müdürü, vaiz, şube müdürü, eğitim görevlisi, uzman, murakıp, sayman ve şeflerin Başkanlığa; Kur'an kursu öğreticilerinin ise il müftülüklerine, müracaatlarını Mart ayı sonuna kadar ulaştırmaları şartıyla 15 Mayıs- 15 Temmuz arasında yer değişiklikleri yapılır. Diğer görevliler için bu şart aranmaz"

İmam-hatip ile Kur'an kursu öğreticisi eşdeğer görev oldu

Daha önce, Kur'an kursu Öğreticisi, imam hatip kadrolarına göre bir süt kademe sayılmıştı. Yeni düzenlemede bunlar eşdeğer görev sayılmıştır.

Beş yılını dolduran İmam-hatip ve müezzin-kayyımların durumu

Daha önceki yönetmelikte yer alan düzenlemenin benzeri bu yönetmelikte de yer almıştır. İlgili düzenleme şu şekildedir:

"Bu maddede belirtilen sebepler dışında, cami görevlilerinin yer değiştirmelerine esas olmak üzere illerde il müftüsünün başkanlığında, durumu görüşülecek görevlinin bağlı bulunduğu müftü dâhil beş kişiden oluşan bir Değerlendirme ve Yer Değiştirme Komisyonu kurulur. Bu Komisyon; her yıl Haziran ayında toplanarak cami görevlilerinden bulunduğu görev yerinde beş yılını tamamlamış olanlardan, bağlı olduğu müftülükçe veya lüzumlu görülmesi halinde il müftülüğünce komisyonda görüşülmesine karar verilenlerin durumlarını bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-6 Cami Görevliliği Değerlendirme Kıstasları Formu ile birlikte özlük dosyasına göre inceler. Bu Yönetmeliğin 17 nci maddesinde belirtilen gruplardaki camilere Komisyon tarafından nakli gerekli görülenlerin il içi nakilleri, 18 inci maddede belirtilen esaslar dikkate alınarak valiliklerce yapılır; il dışı nakil teklifleri ise Başkanlığa gönderilir. Nakli gerekli görülmeyenlerin, durumları her üç yılın sonunda aynı usulle yeniden değerlendirilir."

Değerlendirme formları

İl ve İlçe Müftüsü, İl Müftü Yardımcısı, Vaiz ve Şube Müdürü için (EK-4) Değerlendirme Formu,

İl ve İlçe Müftüsü, İl Müftü Yardımcısı ve Şube Müdürleri için EK-5,

Vaizler için EK-5/A Performans Değerlendirme Formundaki performans kriterlerine bakılacaktır.

Bilgi paylaşımında bulunmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber