Yeni vergi affı geliyor

Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi ve sicil affı taslağını Başbakanlığa sevk ettiklerini bildiren Bakan Unakıtan, "Naylon fatura da kapsamda mı?" sorusunu, "Açıklama yapmam" diye yanıtladı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ihracatçılar başta olmak üzere pek çok kesime vergi ve sicil affı getiren taslağı Başbakanlığa sevk ettiklerini açıkladı. Unakıtan, hakkındaki naylon fatura usülsüzlüğü iddiasının af kapsamına girip girmediğine ilişkin soruya ise "açıklama yapmam" yanıtını verdi.
"Türkiye ve Hollanda'da Kamu Mali Yönetimi Reformu" konferansı sonrası soruları yanıtlayan Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Maliye Bakanı kendisine af hazırlığında" sözlerinin hatırlatılınca şöyle dedi:
"Benimle ilgili iddialar var. Daha önce de dediğim gibi, çen çen çen tartışamam. Önemli olan millete hizmettir. Başbakanlıkta çalışma yapılıyor. (Af tasarısı) son halini almadan açıklama yapmam doğru değil."

Nitelikli çoğunluk yoktu
Unakıtan, geçen yıl gündeme getirilen ve verginin yanı sıra sicil aflarını da içeren tasarıdaki bazı maddelerin Meclis'te 330 oya tekabül eden nitelikli çoğunluk sağlanamadığı için geri çekildiğini ve yeni taslağın o düzenlemeleri içerdiğini ifade etti. Unakıtan, Güneydoğu'daki hurda araçların sicilden çıkarılması, meslek odaları vergi borçları ile vakıf binalarının kiralanmasından doğan sorunların giderilmesini amaçladıklarını söyledi.

Hükümetin geçen dönem geri çektiği yasada Unakıtan'ın Al Baraka Türk'teki yöneticilik döneminde naylon fatura kullanımından doğan cezai sorumluluğun kaldırılması sağlanıyordu. Düzenleme dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketleri haricindeki aracılı ihracat yoluyla naylon fatura kullanan firmalar ve yöneticileri hakkındaki mahkemelerin düşmesini öngörüyordu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber