Yurtta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 88. yıl dönümü dolayısıyla Kayseri, Muş, İzmir, Şanlıurfa, Yalova, Sivas, Tokat, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Erzincan'da tebrikler kabul edildi.

Kayseri Valiliğinde düzenlenen törende, Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tebrikleri kabul etti.

Vali Bilici, kabulün ardından yaptığı açıklamada, cumhuriyetin sadece bir idare şekli olmadığını, aynı zamanda toplumun gelişmesini sağlayan bir sistem olduğunu söyledi.

Türkiye'de çağdaşlaşma hamlesinin hızla sürdürülüğünü belirten Bilici, şöyle konuştu:

''Çağdaş ülkeler arasında hak ettiğimiz yeri almak, batılı medeniyet seviyesine ulaşma irademizi neticelendirmek üzereyiz. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman bütün sorunların üstesinden gelineceğinin bilincinde olmamız lazım. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler olabilir. Ülkemizi bu şekilde zayıf düşüreceklerini zannedenler yanılacaklar. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan bütün insanlarla birlikte bu ülkeyi koruduk.''

-İzmir-

İzmir Valiliğindeki törende Vali Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tebrikleri kabul etti.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen törende Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı tebrikleri kabul etti.

Törenin ardından açıklamada bulunan Vali Güvenç, Van'da meydana gelen deprem felaketinde ve terör olaylarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

70 milyon insanın aynı duygu ve güven etrafında geleceğe umutla baktığını ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda 13 milyon nüfustan oluşuyordu. Toplu iğne bile üretemeyen bir ülkeydi. Bugün 70 milyon kişiyiz. Dünyanın ilk 16 ekonomisi arasındayız. İnşallah gelecekte de dünyanın ilk 5 büyük ekonomisi arasında olacağız. Bu inanç ve düşünceyle bayramı kutluyor, halkımızı kucaklıyoruz. Cumhuriyeti kuran iradeye, Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya ve bütün şehitlere rahmet diliyorum.''

-Yalova-

Yalova Valiliğindeki törende Vali Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tebrikleri kabul etti.

Vali Civelek, cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıl dönümünü kutlayarak, ''Büyük Önder Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma azmi ve kararlılığı devam edecektir. Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum'' dedi.

-Muş-

Muş Valisi Ali Çınar, makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Çınar, törende yaptığı konuşmada, Van'daki deprem nedeniyle yaşanan acıların devam ettiğini söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:

''Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıl dönümünü kutluyoruz. Ancak biraz buruk ve üzüntülüyüz. Gerek çok yakın zamanda verilen şehitlerimiz gerekse geçen hafta Van'da meydana gelen depremler nedeniyle birçok vatandaşımızı kaybettik. Yaklaşık sayıları 600'ü bulan vatandaşımız hakkın rahmetine kavuşmuştur, 3 bine yakın yaralımız var, onlara acil şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun, gerçekten çok derin bir acı yaşadık ve acımız devam ediyor. Millet olarak gerek sevinçleri gerekse hüzünleri hep birlikte paylaşıyoruz. Milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda istiklal mücadelesini verirken zaten bunu göstermiştir. Gerek depremler vesilesiyle gerek büyük felaketlerde gerekse başka vesilelerle hemen yardıma koşuyoruz. Millet olmak ülkenin tüm bölgelerinde bu acıyı hissedip yardıma koşmaktır ve milletimiz bunu hissedip yardıma koşmuştur. Ne mutlu bu millettin büyüklüğünü ve yüceliğine yaşayarak şahit oluyoruz. Bu yönüyle milletimize müteşekkiriz.''

-Sivas-

Sivas'ta, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkan Vekili Hayri Köse ile birlikte makamında il protokolü ve askeri erkanın tebriklerini kabul etti.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de tebriklere katıldı.

Vali Kolat, daha sonra yaptığı açıklamada, bu yılki kutlamaların şehitler ve deprem nedeniyle iptal edildiğini, kutlamaların sadece tebrik ve çelenk sunma şeklinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Cumhuriyetin demokratikleşmede, gelişmede, hak ve özgürlüklerin kullanılmasında ve korunmasında, yeni hakların elde edilmesinde temel teşkil ettiğini ifade eden Kolat, ''Atatürk'ün önderliğinde yapılan çalışmalar bugüne kadar artarak devam etmiştir. Bugün de ülkemizde ciddi manada demokratikleşme açısından olsun, sosyal hakların korunması açısından olsun, ekonomik gelişme açısından olsun, hem ülkemiz hem Sivas'ımız önemli gelişme kaydetmiştir. Cumhuriyete kavuşmanın, cumhuriyetle yönetilmenin kıymetini, kadrini de gençlerimize anlatıyoruz ama daha fazla anlatmamız lazım'' dedi.

-Elazığ-

Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

Erol'un makamında gerçekleşen programa kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile askeri erkan katıldı.

-Tokat-

Tokat Valisi Şerif Yılmaz tebrikleri kabul etti.

Kutlama programına AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, il protokolü ile askeri yetkililer katıldı.

-Tunceli-

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen makamında tebrikleri kabul etti.

Valilik makamındaki tebrik kabulüne CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Üzeyir Şendil, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Timurcan Ermiş, vali yardımcıları Ali Güldoğan ve Hasan Balcı, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ile kurum müdürleri katıldı.

-Malatya-

Malatya Valisi Ulvi Saran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla askeri erkan, milletvekilleri, il müdürleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Vali Saran'ın makamındaki bayramlaşmada İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Taner Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın da hazır bulundu.

Valiliğe gelen askeri erkan, AK Parti milletvekilleri Öznur Çalık ile Cemal Akın, il müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların bayram tebriklerini iletti.

-Erzincan-

Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

Yenigün, tebriklerin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 88. yıl dönümünü büyük bir coşku, gurur ve onurla kutladıklarını belirtti.

Cumhuriyet ve demokrasiyle yönetilmeyen ülkelerin ne halde olduğunun görüldüğünü ifade eden Yenigün, şunları kaydetti:

''Oradaki halkların, insanların ne denli büyük sıkıntılar içerisinde ve birbirine düşmüş olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet idaresi sayesinde, Yüce Atatürk'ün de belirttiği şekilde insana en iyi yakışan idare şekli ülkemizdedir. Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Buna kastedecek olanların elleri her zaman kırılacaktır. Bu anlamda hain terörist gurupların da ellerinin kırılacağını ifade etmek isterim. Bundan kimsenin kuşkusu olmayacaktır. Bu güzel günde hep birlikte demokrasinin fazileti olan Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber