31 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 31 Ekim 2011 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de Afganistan Ankara Büyükelçisi Salahuddin Rabbani'yi İstanbul Tarabya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.30'da Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ile görüşecek, saat 17.00'de AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier'i kabul edecek, saat 18.00'de Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ile görüşecek, saat 19.30'da Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari onurlarına yemek verecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'de parti genel merkezinde yapılacak Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık edecek

TBMM Gündemi

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Danimarka Parlamentosu Dış Politika Komitesi Başkanı Lars Lokke Rasmussen ve beraberindeki parlamenter heyet ile saat 11.00 de görüşecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Filipinler Ankara Büyükelçisi Pedro Chan'ı makamında saat 15.30 da kabul edecek.

- TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel, Almanya Federal Cumhuriyeti Bavyera Eyaleti Meclis Başkanı Barbara Stamm ve beraberindeki heyet ile saat 13.45 de görüşecek.

- Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, saat 18.00'de Erdal İnönü'nün ölüm yıldönümü nedeniyle Pembe Köşk'te düzenlenen anma törenine katılacak

Bakanların faaliyetleri

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 11.00 de görüşmelere katılacak.

- Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.30'da Alman Milletvekili Johannes Vogel ve Avrupa Parlamentosu ALDE Grubu üyesi Alexander Count Lambsdorff'u kabul edecek, saat 12.00'de Avam Kamarası Dışilişkiler Komisyonu heyetini kabul edecek, saat 14.00'de Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile Türkiye'ye tahsis edilmiş AB fonlarının bir kısmının, Van'daki depremde kullandırılmasına ilişkin ortak basın açıklaması yapacak, saat 14.30'da, fonların kullanımına ilişkin Türk

Kızılayı ile Merkezi Finans ve İhale Birimi arasında yapılacak imza törenine katılacak.

- Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda yapılması planlanan değişiklikleri görüşmek üzere bakanlık konferans salonunda toplanacak

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 11.00'de Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan ile bakanlığın Ulus'taki binasında görüşecek

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in katılımıyla, saat 18.00'de DEK DİZAYN Ankara'nın açılışı gerçekleşecek

Bakanlar Fatma Şahin ve Suat Kılıç Gaziantep'te

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile Spor Bakanı Suat Kılıç, Rumkale'deki gezinin ardından Valiliği ziyaret edecek, Gaziantep Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılacaklar. Bazı tesisleri de gezecek olan Bakanlar, Gaziantepspor Kulübü ile Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret edecekler. (Saat: 09.00-19.00)

Basın toplantısı, görüşme, ziyaret

- Arap Devletleri Birliği Misyonu, saat 10.00'da 6-7 Aralık'ta düzenlenecek Arap-Türk Sanayi İşbirliği Konferansı'nın tanıtımı için bir basın toplantısı düzenleyecek

- KESK Genel Başkanı Lami Özgen, saat 11.00'de Van depremine ilişkin KESK heyetinin yerinde yaptığı incelemeyi kamuoyu ile paylaşacak

- İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri, saat 10.00'da Fransa Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi gerçekleştirecek

- Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı üyeleri, saat 12.00'de bir gazete hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak

- Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nde saat 09.30'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Avrupa Yerel Entegrasyon Politikaları İçin Şehirler Ağı'nın (CLIP), Kültürlerarası Diyalog ve Gruplar Arası İletişim Konferansı, Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliğinde saat 09.30'da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "deprem özel" gündemi ile saat 12.00'de Florya'daki İBB Sosyal Tesisleri'nde yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'na başkanlık edecek.

Spor

- Spor Toto Süper Lig'in 9. haftası yapılacak 2 maçla tamamlanacak, program şöyle:

20.00 Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor

20.00 Mersin İdman Yurdu - Gençlerbirliği

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

31 Ekim 2011 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Salahuddin Rabbani, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ile Tarabya Köşkü'nde görüşecek. Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai onuruna Tarabya Köşkü'nde verilecek akşam yemeğine katılacak. (12.00/14.30/17.00/18.00/19.30)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (14.00)

Üçlü Danışma Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı görüşecek. (15.00)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak. (11.00 )

Arap Devletleri Birliği Misyonu, 6-7 Aralık'ta düzenlenecek Arap-Türk Sanayi İşbirliği Konferansı'nın tanıtımı için Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile birlikte, Türkiye'ye tahsis edilen AB fonlarının bir kısmının Van'da yaşanan depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla kullandırılmasına yönelik ortak basın açıklaması yapacak. (14.00)

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Can Dündar'ın yeni kitabı Canım Erdalım Sevgili Babacığım'ın Pembe Köşk'te yapılacak tanıtımında Erdal İnönü'yü anlatacak. (18.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan'la görüşecek. (11.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi'nin akademik yıl açışına katılacak. Kılıç ile Şahin, Yurtkur ve çeşitli spor tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra, Gaziantepspor'u ziyaret edecek. (09.45-18.15)

Kur'an sayfalarını yakan ve bunu internetten yayınlayan kişinin eylemini ?ifade özgürlüğü? kapsamında değerlendiren Fransız mahkemeleri, Ankara'daki Fransa Büyükelçiliği önünde protesto edilecek. (10.00)

Avea'nın ilk 9 aylık finansal ve operasyonel sonuçları basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem özel gündemi ile İstanbul'da yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği encümen toplantısına başkanlık edecek. (12.00)

Van'daki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lideri Dimitris Hristofyas arasındaki görüşmeler BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da katılımı ile New York'ta sürdürüyor.

Güney Kore Odalar Birliği, Van'daki depremzedeler için yardımda bulundu.

AVRASYA FEED

Rusya'nın başkenti Moskova'da dev okyanus akvaryumu açıldı. Toplam 3 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen akvaryumda deniz ve okyanuslarda yaşayan tüm balık ve başka su hayvanlarını görmek mümkün.

Van'da yaşayan Rus gelin Olesya Baycan, deprem anında yaşadıklarını Ria Novosti'ye anlattı.

Rusya, 18 yıldır beklediği Dünya Ticaret Örgütü üyeliğinde sona yaklaşıyor. Örgüt üyeliği ile müzakerelerde aracılık yapan İsviçre Cumhurbaşkanı Micheline Calmy-Rey'i ağırlayan Moskova, Gürcistan'la anlaşma sağlamak üzere. Yıl sonundan önce tarihi bir adım atılarak Rusya'nın DTÖ üyeliğine kabul edilmesi bekleniyor.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftada, Mersin İdmanyurdu ile Gençlerbirliği mücadele edecek. (20.00)

Rusya'nın CSKA Moskova takımı, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda 2 Kasım Çarşamba günü Trabzonspor ile yapacağı maç için Trabzon'a gelecek.(17.50)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber