BTK: Depremde, iletişim sıkıntısı yaşanmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2011 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Yardımcısı Muhterem Çöl, Van'daki depreme hazırlıklı yakalandıklarını söyledi.

BTK ve üç GSM operatörü yetkilileri, Van'a gelerek temaslarda bulundu. Heyet adına konuşan BTK Başkan Yardımcısı Muhterem Çöl, aylar öncesinden hazırladıkları proje nedeniyle Van ve Erciş'te iletişim noktasında büyük sıkıntıların yaşanmadığına dikkat çekti. Çöl, enkaz altında kalanların SMS ve mesaj yoluyla dışarıya bilgi aktarabildiklerini ve cep telefonlarının yaydığı sinyaller nedeniyle enkaz altındakilerin yer tespitinin yapılabildiğini anlattı. Bütün GSM operatörleri ve Türk Telekom olarak böyle acil durumlara karşı hazır olduklarını anlatan Çöl, "Deprem gerçekleştiği zaman, elektrik kesintileri ya da bina üstündeki baz istasyonlarının hasar görmesinden dolayı ilk birkaç saat dışında ciddi kesinti olmadı." diye konuştu.

BTK Başkan Yardımcısı Muhterem Çöl, daha sonraki saatlerde işletmecilerin yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde iletişim kesintisi yaşanmadığını söyledi. Depremin ilk gününde vatandaşların ses ve SMS yoluyla kendileriyle ilgili bilgileri iletme imkanı bulduğunu aktaran Çöl, bu sayede yer belirleme yöntemiyle kurtarılanların da olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber