MEB Personel Genel Müdürü özür grubuna ait nakil ve atama bekleyen öğretmenlere müjde verdi.

Haber Giriş : 22 Ağustos 2003 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Personel Genel Müdürü özür grubuna ait nakil ve atama bekleyen öğretmenlere müjde verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, özür grubuna ait nakil ve atama sıkıntısı çeken öğretmenlere müjde vererek, söz konusu durumda olan toplam 3 bin 400 öğretmenin nakillerinin Ağustos ayı sonunda yapılacağı açıkladı.

Kaya, 1 Eylül itibari ile hiçbir öğretmenin tayin ve nakil sorunu kalmayacağını söyledi. Uzun süredir özür grubundan tayin bekleyen öğretmenlerin bulunduğunu ve bu öğretmenleri rahata erdirmek istediklerini kaydeden Kaya, "Öğretmenlerimizin nakillerini müjdelemek istiyorum. Hepsinin şu anda nakillerini yapıyoruz. Geçen hafta özür grubunda bulunan bin 200 öğretmenimizin naklini gerçekleştirdik. Bu hafta da geri kalan 2 bin 200 civarındaki öğretmenimizin nakil onaylarını hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta da kararnamalerini hazırlayarak gerçekleştireceğiz" dedi.

20 bin kontenjanlık öğretmenlik kadrosu için toplam 35 bin 181 adayın resmi başvuruda bulunduğunu açıklayan Genel Müdür Kaya, açıktan ve kurumlar arası nakil atama yoluyla başvuran aday sayısının ise 3 bin 581 olduğunu belirtti. Bakanlığın belirlediği puan ve kontenjanlara göre başvuru yapıldığını ve sadece üç branşta kontenjanın dolmadığını açıklayan Kaya, bu branşların İmam Hatip Lisesi (İHL) Meslek Dersleri öğretmenliği, Muhasebe ve Görme Engelliler öğretmenliği branşları olduğunu belirtti.

Bakanlık, söz konusu olan branşlardan İHL Meslek Dersleri Öğretmenliği için KPSS-Öğretmenlik sınavından 83 puan ve üzeri alan 130, taban puanı 65 olan muhasebe öğretmenliği için 250 ve taban puanı 64 olan görme engelliler öğretmenliği için ise 10 kişilik kontenjan ayırmıştı. Kaya, söz konusu dolmayan branşların yarın mesai bitimine kadar dolacağına inandıklarını belirtti. Bu yıl öğretmenlik başvuralarında adayların başvuruda hata paylarının yeni sistem sonucu yüzde sıfıra yakın gerçekleştiğine dikkat çeken Kaya, MEB'in bu sene bilişim teknolojisi sayesinde (E-öğretmen) başvurada yanlış ve hatalı giriş yapan adaylara daha önceki senelerde tanınmayan düzeltme hakkı tanıdığını ve adayların başvuru esnasında kuyrukta beklemeyerek, başvuru ücreti ödemediğini ifade etti.

MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, bütün öğretmenlerin atamalarda torpil olup olmaması konusundaki şüphelerini ortadan kaldırıcak açıklamalarda da bulundu. Kaya, bütün öğretmenlerin rahat olmasını isteyerek, "Sisteme kesinlikle müdehale söz konusu olmayacak. Herkes atanması yapıldıktan sonra göreceksiniz ki puanına göre gitmiştir. Hiç kimse haketmediği yere gönderilmeyecektir" diye konuştu. Kaya, başvuruların tamamlanmasının ardından Eylül'ün ilk haftasında öğretmenlerin kararnamelerinin hazırlanıp, görev yapacakları illere gönderileceğini belirtti. Kaya, ilk ataması yapılan söz konusu öğretmenlerin 8 Eylül itibari ile görev yerlerinde olacaklarını açıkladı.

Atamalar sonrasında boş kalan kontenjanlar için de hemen ilana çıkılıp bu atamaların da 2003-2004 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini kaydeden Kaya, yabancı dil, bilgisayar ve sınıf öğretmenliği branşlarında halen öğretmen açığı bulunduğunu, bu açığın ise Türkiye'de geçmiş dönemlerde yaşanan bir takım yanlış planlamalar sonucunda bazı bölgelere aşırı öğretmen yığılmaları sonucu yaşandığına dikkat çekti.

Kaya, bu yılki nakil ve atamalar konusunda bu konuya çok dikkat ettiklerini ifade ederek, bazı illeri söz konusu yığılmalar nedeniyle bazı branşlara kapattıklarını hatırlattı. Kaya, yine de açık olan branşlar konusunda gerekli tedbirlerin alınarak, boş olan, açık olan derslerin ek ders ücreti karşılığı kapatılacağını söyledi.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber