Üniversiteli inşaat işçileri/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Kasım 2011 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'de, üniversitesi öğrencisi olan ve aynı evde yaşayan 3 arkadaş, kiralarını ve okul masraflarını karşılayabilmek için haftanın 6 günü bir inşaatta işçi olarak çalışıyor. İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, inşaattaki mesainin ardından okullarına giderek ders başı yapıyorlar.

Trakya Üniversitesi Turizm Bölümü 3?ncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Bayram Acarı, Bilgisayar Öğretmenliği 3?ncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Abdurrahim Akyol ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği 3'ncü sınıf öğrencisi aynı yaştaki Burak Keskin, 700 lira olan ev kiralarını ve okul masrafları ile harçlıklarını çıkartabilmek için bir inşaata işçi olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 2 haftadır günlük 50 lira yevmiye ile çalışan 3 arkadaş, mesai saatleri içinde çimento torbalarını taşıyıp harç karıyor ve inşaatta yapılması gereken diğer işlerde çalışıyor.

Havanın kararmasına yakın evlerini gidip duş alan 3 arkadaş, gündüz mala tutuğu ellerle akşam kalem tutarak ders başı yapıyor.Edirne?de ev kiralarını çok yüksek olduğunu belirten Bayram Acarı, ?Kiralar çok pahalı. Ayda 700 lira kira veriyoruz. Diğer ev masrafları ile birlikte aylık bin liraya yakın masrafıız oluyor. Bunun yanı sıra ikinci öğretim olduğum için harç ücretlerimiz bizim daha yüksek. Ailelerimiz de durumları o kadar iyi değil. Bizde aynı evde kalan 3 arkadaş birlikte inşaatta çalışmaya başladık. Burada çalıştığımız para ile ev ve okul masrafların karşılamaya, ailemize fazla yük olmamaya çalışıyoruz. Haftanın 5 yada 6 günü günlük 50 liraya çalışıyoruz. İnşaattan çıkınca da üniversiteye derse gidiyoruz. Sabah inşatta, akşam ise dersteyiz. Zor oluyor ama mecburen çalışıyoruz. Bazı günler, yorgunluktan derste uyuduğumuz bile oluyor.dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber