Banka görevlisinin akıl almaz dolandırıcılığı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2011 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bir banka görevlisinin de aralarında bulunduğu 5 kişilik dolandırıcılık şebekesinin, özel bir yazılımla kimlik bilgilerini değiştirip başkaları adına kredi çektiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre daha önce "dolandırıcılık ve hırsızlık" suçlarından cezaevinde yatan Tolga İ. ile Mehmet Ç., kendilerine Bursa'da bir iş yeri açtı. Burada bir bankanın Güney Marmara saha görevlisi olan İsmail A. ile 2 yıl önce tanışan Mehmet Ç., akıl almaz planını arkadaşı ile paylaştı. Mehmet Ç., İsmail A.'dan bazı vatandaşların kimlik bilgilerini, ikametgah adreslerini ve kredi kartı bilgilerini almasını istedi. Bunun üzerinde bankanın saha görevlisi olan İsmail A., bankanın sisteminden vatandaşların kimlik bilgileriyle kamu kurum ve kuruluşları ve özel kurumlarda çalışan vatandaşların maaş bordrosunu Mehmet Ç. ve Tolga İ.'ye getirmeye başladı. Örgüt elemanları, elde edilen bilgileri kendilerine ait bilgisayara yükledi. Özel bir yazılım sayesinde bilgisayardaki yazıcıdan başkalarına ait kimlik çıkararak üzerine kendi resimlerini yapıştıran şebeke elemanları, İsmail A.'nın görevli olduğu bankadan başkalarının adına kredi çekmeye başladı.

Bankanın 8 ayrı şubesinden 120 bin TL kredi çeken şebeke üyeleri, kredilerin ilk taksitini ise dikkat çekmemek için yine bankanın verdiği kredi kartlarından ödedi.

ASIL VURGUN BAYRAMDA OLACAKTI

Bankadan çekilen kredi miktarlarını artırmak isteyen şebeke elemanları, diğer arkadaşları Mesut Ç.'den kendilerine lojistik destek sağlamasını istedi. Bunun üzerine şebeke elemanları, bankaların bayram kredilerinden yararlanmak için çok sayıda kimlik çıkarmaya başladı. Kimliğin sahte olduğunun anlaşılmaması için de kimliğe soğuk mühür vuran şebeke, asıl vurgunu bayramda yapmak istedi. Ancak elemanların oyunu banka sayesinde bozuldu. Bankada çalışan bir görevli, bankaya gelen bir müşteriyi arayarak çekmek

istediği kredide bir sıkıntı olup olmadığını sordu. Bankadan kredi çekmediğini söyleyen müşteri, ertesi gün bankaya gelerek kendisini arayan yetkili ile görüştü. Bir aksilik olduğunu anlayan banka görevlisi, güvenlik kameralarını incelediğinde kredi çeken kişinin müşterisi değil, bir başkası olduğunu anladı. Bunun üzerine banka, polis ile irtibata geçerek şebeke elemanlarının tezgahını bozdu.

Şebeke üyelerini tespit eden Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, Tolga İ., Mehmet Ç., İsmail A. ve Mesut Ç.'nin evine baskın düzenledi. Yapılan baskında çok sayıda bilgisayar, özel yazılım programı, yazıcı ve soğuk mühür makinesi ele geçirdi. Şebeke üyelerinden Ayhan S.'nin ise firar ettiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, şebeke üyelerinin 8 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber