Bayram süresince az yağış, çok güneş var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2011 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı süresince yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor

Yağış almayan bölgelerin büyük bölümünde hava açık ve güneşli, bazı kesimlerde parçalı bulutlu olacak. Hava sıcaklığı bayramın birinci günü tüm yurtta 1-3 derece artacak. Bayram süresince Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında sis; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'da buzlanma ve don bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bayram süresince yurt genelinde hava şöyle olacak:

BUGÜN (Arife): Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Tokat, Ordu ve Niğde çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar Malatya, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Hakkari, Şırnak, Rize ve Hopa çevrelerinde sağanak yağmur; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

YARIN (Bayramın 1. günü): Doğu Karadeniz ile Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Rize ve Hopa çevrelerinde sağanak yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

7 KASIM (Bayramın ikinci günü): Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla Ardahan, Artvin, Hakkari ve Van çevrelerinin yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Ardahan ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

8 KASIM (Bayramın 3. günü): Doğu Karadeniz kıyılarıyla Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar sağanak, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

9 KASIM (Bayramın son günü): Kuzey bölgeler parçalı bulutlu, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olay görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber