Maliye'nin web sitesi hacklendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Kasım 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MASAK finans kıskacı başlattı PKK, Maliye'nin sitesine saldırdıTÜRK Silahlı Kuvvetleri ve Polis Özel Harekat'ın operasyonlarıyla ağır darbe alan bölücü terör örgütü PKK, ?sanal saldırılara? başladı. Kendilerine ?ColdHackers? adını veren PKK'lı hackerler, önceki gece Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesini hackledi. Sadece duyuruları yer aldığı maliye.gov.tr'ye örgüt sloganları ve videolar yükledi.

Maliyeciler evlerinden geldi

Terör örgütü yandaşlarının Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesine yönelik saldırısı, önceki gece saat 01.00 civarında gerçekleşti. Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi uzmanları gece evlerinden gelerek, saldırıyı anında müdahale etti. Yetkililer sitenin yayını durdurdu. Dün gün boyu da sitenin yenilenmesi için çalışmalar yapıldı.

Şimşek Twitter'den duyurdu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, PKK'nın sanal saldırısını kamuoyuna, twitter hesabından duyurdu. Şimşek, olayla ilgili konuyu öğrenir öğrenmez gereğinin yapılıp, yayının durdurulduğunu ve müdahale edildiğini yazdı. Şimşek ?Yapanların cezalandırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü gerekli takip ve çalışmalara başladı? dedi.

Kirli ve kanlı paranın kaynağı

PKK'nın Maliye Bakanlığı'na saldırmasında, terör örgütünün finans ayaklarına yönelik yapılan operasyonların etkili olduğu belirtildi. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu, KCK operasyonlarının altyapısını oluşturan incelemeleri gerçekleştirmişti. Yine Maliye, PKK'nın en büyük gelir kalemlerinden olan kaçak sigarayla ilgili eylem planı hazırlayarak bunu kamuoyuna açıklamıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın toplantısında, PKK'nin en büyük gelir kaynağının kurutulacağını yönelik mesajlar vermişti. HÜSEYİN ÖZAY ANKARA


Maliye Bakanlığı'nın internet sitesi yayına girdi

(AA)- Terör örgütünün saldırısına uğrayan Maliye Bakanlığı'nın internet sitesi, yayına girdi.

Maliye Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Bakanlığın kurumsal sitesi, dün akşam saat 22.00 itibariyle kesintisiz olarak yayına girdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gerekli incelemeleri yürüttüğü belirtilirken, siteye yönelik saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Dün www.maliye.gov.tr adresindeki internet sitesi terör örgütünün saldırısına uğramış ve Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından, propagandanın yapıldığı yayın kesilmişti.

Öte yandan, son bir yılda aralarında ÖSYM, CHP ve Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluşun resmi internet sitesi de hacklenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber