Hemşireler eğitim müfredatının değişmesini istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2005 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da devam eden '4. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'nin ikinci gününde, hemşire adayları hemşirelik eğitim müfredatının değiştirilmesini istedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrenin ikinci gününde 'Üniversite Eğitiminin Hemşireliğe Katkısı' konusu bir panel düzenlendi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ayla Bayık'ın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak hemşirelik yüksek okulu öğrencileri katıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ağrı Sağlık Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Oya Solmaz, üniversite eğitimine rağmen hemşireler ile hastalar arasında iletişim başarısı sağlanamadığını söyledi. Solmaz, "Hemşirelik uygulama yapılarak deneyim kazanılan bir meslektir. Hizmetin hedefi insan olduğundan, iletişim ve insanı değerler önem taşımaktadır. Ülkemizde 40 yıldır hemşirelik, üniversite eğitimine başlanmış olmasına rağmen hemşire ile hasta arasında etkili iletişim kurabilme sorunu aşılamamış ve insanı değerler ön plana çıkmamıştır" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Yüksek Okulu 4. sınıf öğrencisi Ayşe Söyler ise, hemşirelik eğitim müfredatının değiştirilmesi gerektiğini savundu. Ayşe Söyler, "Türkiye'nin demografik durumu düne oranla çok değişti. Ulusal sağlık politikaları ve uluslararası sağlık sistemlerinde de değişiklikler yaşandı. Ayrıca bilimsel ve teknolojik değişimler ortaya çıktı. Hemşirelik mesleğinin çağın gerisinde kalmaması için müfredat programının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

4. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi bu konuda yapılan tartışmaların ardından sona erdi. Kongre için Ordu'ya gelen 800 öğrenci, yarın Boztepe, Yason Kilisesi ve müze gibi turistik yerleri ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber