Başbakan, Van'dan tayin isteyenlere tepki gösterdi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da deprem sonrası bazı memurların şehirden tayin isteklerine sert çıktı. 'Kimse bizden Van'ı 'terk etme' gibi bir şey istemesin" diyen Erdoğan, bu tür taleplere müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Erciş'te vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Buralardaki üniversite öğretim üyeleri, devlet dairelerinde memurlar, kimse bizden Van'ı 'terk etme' gibi bir şey istemesin. Eğer üniversite öğretim üyeliğini bırakacaksa onu bilemem. Ama 'Van Yüzüncüyıl'ı bırakayım da bir başka devlet üniversitesine gideyim' diye böyle bir şey bekliyorsa, kusura bakmasın, bizden böyle bir şey beklemesin, bunlara müsaade etmeyiz.'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Eğer bu ülkede profesörü, doçenti, akademisyeni, bu tür şeylerde terk-i diyar ederse, benim vatandaşım ne yapacak? Önce buna bizler katlanmamız lazım. Aynı şekilde devlet dairelerindeki memurlara söylüyorum; onlar da bizden bu tür şeyler beklemesinler. Bunlar, bizim kederde, üzüntüde, bir ve beraber olduğumuz günlerdir. Sürekli beraber olacağız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Allah'ın izniyle bu günleri atlatacağız. Bakın yaklaşık 10 bakanımla buraya geldik."

Erciş'in il yapılması yönündeki sloganlar üzerine Erdoğan, "Ben size palavra atamam. Palavracı genel başkanlardan değilim. Palavracı başbakanlardan da değilim. Erciş'e il olsun diyenler, Hakkari'yi il yaptıkları zaman, Hakkari ne oldu? Hakkari, şu anda Erciş'ten daha mı iyi? Biz Van büyükşehir olsun dedik. 2014 belediye seçimlerine Van, büyükşehir olarak giriyor. Van, büyükşehir olduğu zaman, Erciş, büyükşehirin ilçesi olacak. Yani İstanbul'un bir ilçesi nasıl modern oluyorsa, Van'ın da ilçesi, aynı Kadıköy'ü, Pendik'i, Kartal'ı gibi gayet güzel ilçeler haline gelecek. Ve imkanlar o zaman daha da artacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber