Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege Kıyıları, Göller Yöresi, Antalya, Denizli, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Samsun, Artvin ve Hopa ile gece saatlerinde Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kırklareli ve Artvin ile gece saatlerinde Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Çanakkale Boğazı ile öğle saatlerinden itibaren Marmara denizi ve İstanbul Boğazı'nda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Çanakkale Boğazı ile öğle saatlerinden itibaren Marmara denizi ve İstanbul Boğazı'nda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur, Kırklareli ve Çorlu çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Çanakkale Boğazı ile öğle saatlerinden itibaren Marmara denizi ve İstanbul Boğazı'nda kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde Bilecik ve Balıkesir çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Aydın ve Denizli ile gece saatlerinde İzmir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (Kuzey Ege Kıyıları'nda 40-60 km/saat, Güney Ege Kıyıları'nda 30-50 km/saat) esecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi ve Antalya ile gece saatlerinde Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Hopa ve Artvin ile ilk saatlerde Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Samsun ve Hopa çevrelerinde yağmur, Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber