Okullarda diyabet eğitimi veriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ?Okullarda Diyabet Eğitimi Programı' gerçekleştiriliyor. Eğitimlerde önce okul yöneticileri ve öğretmenler diyabet hastalığı konusunda bilgilendiriliyor. Bilgi sahibi olan öğretmenler sınıflarında öğrencilere diyabeti anlatıyor, diyabetten şüphelendikleri öğrencileri velilerle irtibata geçerek teşhis için sağlık merkezlerine yönlendiriyor. Ayrıca diyabetli öğrencilerin ise nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatıyor ve diyabetli öğrencileri yakından izliyor.

Resmi ve özel eğitim kurumlarında çocuklarda diyabetin erken tanısı ve okullardaki diyabetli öğrencilerin bakımı konusunda bilgilendirici programlar düzenleniyor. Bakanlığın geçen yıl eğitim ve öğretim başında valiliklere gönderdiği yazı doğrultusunda il milli eğitim müdürlükleri düzenledikleri programlarla öğretmen, veli ve öğrencileri bilgilendiriyor.

Sakarya'daki 5 ilçede okul yönetici ve öğretmenlere yönelik bilgilendirici seminer düzenlendi. Adapazarı, Arifiye, Erenler, Serdivan ve Sapanca ilçelerindeki okullardan yönetici ve öğretmenlerin katıldığı seminerde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin ve 75.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Beyhan Ünal, diyabet konusunda eğitimcileri bilgilendirdi.

Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi'nde yapılan seminerde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Ünal, sinsi şekilde ilerleyen ve yaşam kalitesini düşüren bu hastalığa karşı bilgilenmenin önemli olduğunu söyledi. Okullarda bu durumda olan çocukların farkına varılması ve diyabetli çocukların eğitim uygun şartlarda sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ünal, eğitim programlarının süreceğini kaydetti.

OKULLARDA 15 BİN DİYABETLİ ÇOCUK VAR

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin Türkiye'de ilköğretim düzeyindeki okullarda 15 bin dolayında diyabetli çocuk bulunduğu söyledi. Zengin, tıp dilinde diyabet, halk dilinde ise şeker hastalığı olarak bilinen ve küçük çocuklarda da görülen hastalığın erken tanısı ve bu hastalıkla ilgili okullarda uygun yaşama biçiminin öğretilmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Seminerlerde eğitimcilere diyabet hakkında bilgi, tutum ve davranış anketi de düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber