En çok Marmara Bölgesi'ndekilerin saçı dökülüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 13:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Saç problemleri kadınların ve erkeklerin günlük yaşamda sık karşılaştıkları ortak sorunlardan biridir.

Hc Hair Care saç bakım ürünleri markasının üreticisi ERC Laboratories Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ersan Ercan'ın yaptığı araştırmaya göre, saç problemlerinde bölgelere göre değişim dikkat çekiyor.

Yaşanan bölgedeki iklim koşulları, nem ve sıcaklık oranları, hava kirliliği, tüketilen gıdalar gibi pek çok faktör saç problemlerinde farklılığa neden olabiliyor. Ecz. Ersan Ercan, Hc Hair Care markası olarak kullanıcılar arasında yaptıkları anket ve araştırmalara dayalı istatistiksel çalışmalarda da, bölgesel niteliklere göre değişen saç sorunlarını gözlemlediklerini belirtti.

Akdeniz Bölgesi'nde, yüksek nem oranı saçlarda zor şekil almaya sebep olduğu gibi, yüksek sıcaklık seviyeleri de saç derisinin terleme düzeninde meydana getirdiği değişiklik nedeniyle, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden oluyor. Ayrıca güney kıyılarında yer alan şehirlerin yüksek kireç oranına sahip suları, yoğun saç dökülmelerine yol açabiliyor. Akdeniz bölgesinde en çok talep edilen saç bakım ürünleri, kepek ve saç dökülmesine yönelik ürünler.

Ege Bölgesi'nde, Akdeniz ikliminin etkisi altındaki Ege Bölgesi, iklim koşullarının saç sağlığına etkisi açısından da paralellik gösteriyor. Saç bakım ürünlerinin oldukça talep gördüğü bölge, kullanıcı sayısının nüfusa oranı incelendiğinde Türkiye'nin saç bakımına en önem veren bölgesi olarak nitelendirilebilir.

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul başta olmak üzere nüfus yoğunluğu da göz önüne alındığında, saç dökülmelerinin en sık yaşandığı bölge. Genetik saç dökülmelerinin de yaygın olduğu bölgede, metropolde yaşamanın verdiği güçlükler, stres, hava kirliliği vb. faktörlerin önemli bir rol oynadığı çevresel etkilere bağlı tüm saç problemleri de bir arada görülebiliyor.

Karadeniz Bölgesi'nde, gerek iklim, gerekse yaşam koşulları olarak Karadeniz'de, saç sorunlarının diğer bölgelere göre daha az yaşandığını söyleyebiliriz. Doğu Karadeniz'e doğru ilerledikçe saç problemlerinde artış gözlense de, Batı Karadeniz'de saçlarına düzenli bakım yapanların sayısı 2 kat daha fazla.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yazın sıcak ve kurak geçen iklim koşulları saçlarda kurumaya ve kırılmaya yol açarken, kışın soğuk hava, rüzgar gibi faktörler yıpranmalara ve saç dökülmelerine sebep olmakta. Bölgede, saç dökülmesine yardımcı ve nemlendirici ürünlerin tercihi ön plana çıkıyor. Ayrıca Doğu Anadolu, şampuan yerine sabun kullanımının en yaygın olduğu bölge.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, karasal iklimin en belirgin özelliklerinin görüldüğü bölgemiz, tıpkı Doğu Anadolu Bölgesi gibi yazın kuraklığı, kışın ise soğuk iklim koşullarını taşımakta. Ancak, saç bakımı amacıyla kullanılan ürünlerin, diğer bölgelere göre çok daha az tercih edildiği görülüyor. Düzenli saç bakımı yerine, bakım ürünlerinin ihtiyaç duyulduğunda kullanımı dikkat çekiyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde, çok farklı iklim koşullarını aynı anda taşıyan İç Anadolu Bölgesi, saç problemleri açısından da, kırılma, kepek, saç dökülmesi gibi pek çok sorunun varlığı ile çeşitlilik gösteriyor. Bu özelliği ile bölge, Türkiye'nin ortalaması olarak görülebilir. Bölgede, yıpranan saçta meydana gelebilecek koparak dökülmelerin daha yoğun olarak gözlemlendiği görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber