Gümrük Müsteşarlığı'nın 1.6 trilyonluk teknesi yatıyor

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakıtsızlıktan yakalayamıyor

Mersin'de kaçakçılıkla mücadele için Gümrük Müsteşarlığı'nın 1.6 trilyona aldığı sürat teknesi, yeterli akaryakıtı olmadığından beş aydır bekliyor. Tekne için özel rıhtım da yapıldı.

1.6 trilyonluk tekne yatıyor

Gümrük Müsteşarlığı'nın kaçak denetimleri için 1.6 trilyon liraya aldığı sürat teknesi yeterli akaryakıtı olmadığı için yaklaşık 5 aydır rıhtımda bağlı olarak bekliyor.

Kaçakçılıkta önemli bir merkez olan Mersin'de kaçakçılık ile daha etkili mücadele etmek için Gümrük Müsteşarlığı tarafından 1.6 trilyon liraya alınan sürat teknesi Mersin Limanı 1. nolu rıhtımda denize açılacağı günü bekliyor. Gümrük Müsteşar Vekili Rıza Tuna Turagay, teknenin akaryakıt sorunu olduğunu doğrulayarak, sorunu en kısa sürede çözeceklerini söyledi. Teknenin kaçakçılık ile daha iyi mücadele için alındığını belirten Turagay, "Denizde 65 deniz mili hız yapabiliyor. Önemli miktarda akaryakıt tüketiyor. Ama, henüz yakalama yapamadı. Yakıt sorununu en kısa sürede çözeceğiz" dedi. Yonca-Onuk Anonim Ortaklığı tarafından imal edilen ve 1.6 trilyon lira ödenen botlardan ilkini Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen denize indirmişti. Saatte yaklaşık 65 deniz mili hız yapabilen gümrük muhafaza botunun, Türkiye'de kamu kuruluşlarının elindeki en hızlısı olduğunu belirtiliyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber