Van'da davaların ertelenmesi gündemde/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, depremden sonra duruşmaların yapılamadığını vurgulayarak, mahkeme başkanı ve hakimlerle beraber bir durum değerlendirmesi yaparak gerekirse duruşmaları erteleyeceklerini belirtti.

AA muhabirine bilgi veren Güler, Van Barosu'nun sağlıklı bir yargılamanın yapılabilmesi için duruşmaların 15 Aralık'a kadar ertelenmesi yönünde bir talebinin olduğunu söyledi.

Avukatların, bürolarına giremediklerini, birçok insanın göç ettiği için adreslerinin belli olmadığını ve bu nedenle onlara çağrı kağıtlarının gönderilemediğini anlatan Güler, erteleme konusuna karar verecek mercinin mahkeme başkanları olduğunu ifade etti.

Güler, ''Depremden sonra duruşmalar yapılamadı. Bununla ilgili tutanak tutuldu. Mahkeme başkanı ve hakimlerle beraber bir durum değerlendirmesi yaparak gerekirse duruşmaları erteleyeceğiz'' dedi.

Osman Nuri Güler, adliye binasının hasarlı olup olmadığına ilişkin, ''Uzmanların yaptıkları ilk incelemede binanın 7 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğu yönünde bize şifahi bir bilgi verildi. İlk depremden sonra tutuklu ve hükümlüler başka illerdeki cezaevlerine sevk edilmişti. Cezaevleri az hasarlı durumda. Yapılacak onarım ve tadilattan sonra tutuklu ve hükümlüler tekrar buraya nakledilecek'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber