Kalorifer yanmadığı için öğrenciler rapor alıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 16:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Havanın soğuması ve kar yağışlarıyla birlikte Yozgat'ta iki lisede kaloriferlerin yanmaması öğrencileri okuldan kopardı.

Sınıfta üşüdükleri için okula gitmek istemeyen öğrenciler devamsızlıktan sınıfta kalmamak için de rapor almaya başladı.

Yozgat Ticaret Meslek Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi'nde ısıtma sistemi henüz devreye girmedi. Daha önce kömürle ısıtılan okullardaki sistemin doğalgaza dönüştürülmesi ve çalışmaların bir hafta önce başlatılması yüzünden öğrenciler ısıtılmayan okulda üşümeye başladı. Her iki lisede başgösteren sorun yüzünden 20 kişilik sınıflarda dersler 15 öğrenci ile sürdürülüyor.

Okullarında ısınma problemi olduğu için ders işleyemediklerini belirten öğrencilier, "Sınıflarımız çok soğuk oluyor kabanlarla oturuyoruz. Zaten sınıfımızdaki arkadaşlarımızın yarısı soğuk olmasından dolayı rapor alarak okula gelmedi. Bazı arkadaşlarımız ise hastalandıkları için gelemediler. Öğretmenlerimiz ısınma sorunumuzun iki hafta süreceğini söylüyor. Bu çalışma okulların tatil olduğu dönemde neden yapılmadı da şimdi bu kış günü yapılıyor. Bizler biran önce bu sorunun giderilmesini istiyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise öğrencilerin üşümemesi için gerekli tedbirleri aldıklarını iddia etti. Gamsız, "Her iki okulumuzun ısınma sisteminin kömürden doğalgaz dönüşüme geçmesi için Temmuz ayında ihalenin yapılması için gerekli çalışmalar yapılmıştı. Fakat mevzuatta çıkan eksiklikler nedeniyle ihale iki kez iptal edildi. Bu yüzden bu zamana sarkmasına neden oldu. Şuan sorunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Biz de her iki okul müdürü ile sınıflarda öğrencilerin ders yaparken üşümemeleri için katalik ve elektrikli ısıtıcıların kullanılması talimatı verdik. Pazartesi gününe kadar bu sorun giderilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber