Bakan Başesgioğlu'ndan işsizlere müjde

Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, hükümet tarafından Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan temin edilen 50 milyon Euro'luk krediyle düzenlenecek istihdam garantili 745 mesleki eğitim kursunun, 40 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Başesgioğlu, Bursa'da Marmara Bölgesi'nde Bakanlığa bağlı kurum müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, işsizliğin önlenmesi ve nitelikli elemanların yetiştirilmesine yönelik yeni açılımlar geliştirdiklerini belirtti. Özellikle mesleki eğitim konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başesgioğlu, "İşsizliği önleme konusunda AB Komisyonu'ndan 50 milyon Euro'luk hibe kredi temin ettik. Türkiye genelinde 745 proje, bu hibeden yararlanmaya hak kazandı. Bursa'dan da 14 projeden bin 580 kişi bu hibe kredisinden istifade edecek. Türkiye genelindeki 745 projeden ise 40 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Başesgioğlu, sivil toplum örgütü ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen projelerin hem işsizliği önlediğini, hem mesleki eğitimi artırarak çalışanların nitelikli hale gelmesini sağladığını, hem de AB fonlarından istifade edebilmek için proje kültürlerini geliştirmelerine katkı sağladığını dile getirdi.

Başesgioğlu, İş-Kur'un iş arayanların bilgisayarla bilgi alabilecekleri yeni bir sistem geliştirdiğini, bunun önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini bildirdi.

Başesgioğlu'nun aile dostlarını da ziyaret ettikten sonra Ankara'ya döneceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber