Vanlı öğrenciler için ücretsiz yemek kampanyası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2011 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'daki lokantacılar, ilde üniversite öğrenimi gören Vanlı depremzede öğrenciler için yemek kampanyası başlattı. Lokantacılar Esnaf Odası tarafından başlatılan kapmanla ile depremzede öğrenciler, eğitim öğretim yılı sonuna kadar belirlenen lokantalardan ücretsiz yemek yiyecek.

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5,6'lık depremlerin ardından depremzedeler için başlatılan yardım seferberliği sürüyor. Trabzonlu lokantacılar Vanlı depremzedeler gibi onların Trabzon'da öğretim gören çocuklarını da unutmadı. Daha önce üyelerden toplanan yardımları depremzedelere ulaştıran Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası, şimdi de Trabzon'da üniversite okuyan Vanlı öğrenciler için ücretsiz yemek kampanyası başlattı. Lokantacıların ve işadamlarının desteği ile hayata geçirilecek kampanya ile Van depreminde mağdur olan ailelerin Trabzon'da okuyan üniversiteli çocuklarına bu eğitim öğretim süresince günde bir öğün ücretsiz yemek ikram edilecek.

Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Kadakal, deprem bölgesindeki insanların mağduriyetlerinin ancak birlik ve beraberlikle aşılabileceğini söyledi. Elim olayın ardından oda olarak Van'a yardım ulaştırdıklarını belirten Kadalak, şimdi de depreminde mağdur olan ailelerin Trabzon'da okuyan üniversiteli çocuklarına ücretsiz yemek ikramı için kampanya başlattıklarını belirtti.

Depremzede ailelerin çocuklarına küçük de olsa bir katkı sağlamak istediklerini anlatan Kadalak, "Öncelikle kampanyaya destek verebilecek lokantacılarımızı tespit ediyoruz. Şuana kadar lokantacılarımızdan aldığımız talebe göre 50 öğrenci sayısına ulaştık. Tüm talepleri aldıktan sonra kaç öğrenciye yemek verebileceğimizi belirleyeceğiz." dedi.

Daha sonra da üniversite yönetiminden öğrencilerin sayısını alacaklarını kaydeden Kadalak şöyle devam etti: "Bu öğrencilere hangi lokantadan yemek yiyebileceklerini söyleyeceğiz. Onlar da kendilerine söylenen lokantaya gidip sadece Vanlı ve üniversite öğrencisi olduklarını belgeleyen bir kimlikle yemeklerin yiyip gidecekler."

Kadalak, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarından da kampanyaya destek beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber