Dişlerinize bakın kalp krizini engelleyin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2011 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, "Diş taşlarını temizletenlerin kalp krizi yüzde 35, beyin kanaması yüzde 15 oranla koruduğunu söyledi."

Selim Devlet Hastanesi'nde görev yapan Diş Hekimi Bahadır Güngören yapmış olduğu bir araştırmada vatandaşların dişlerini düzenli temizlemesinin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltabileceğini ortaya çıkarttı.

Diş Hekimi Bahadır Güngören, "Dişlerinizi florür ile fırçalamanın bakterileri öldürdüğünü biliyorsunuz. Ama aynanın karşısında daha uzun kalarak çok daha genç yaşayabilirsiniz. Diş ipi 600 farklı türde bakteriyi öldürebilir. Diş eti hastalığı diğer pek çok sorunla ilişkilidir. Dişlerimizin yanında bulunan plak, bakteriler, protein, şeker ve yağın yanı sıra kalsiyum ve fosfor içerir.

Bu sert madde dişlerinize yapışır ve gingivit neden olur. Gingivit kalp hastalıkları konusunda kolesterol düzeyinden daha güçlü bir gösterge olabilir. Ayrıca araştırmalar dişlerini fırçalayıp diş ipi kullanan ve düzenli olarak diş hekimine gidenlerin 7.8 daha genç gösterdiğini de doğrular" dedi.

Güngören, "Kalp hastalıkları konusundaki ilgi zaten biliniyordu. Araştırma rakamsal olarak bunu doğruladı. Diş taşlarına neden olan plaklarla kalp damarlarını tıkayan plaklara neden olan bakteriler aslında aynıdır. Evde diş ipi ve diş fırçası kullanarak bu bakterilerden ancak belli düzeyde korunabilirsiniz" dedi. Diş eti hastalıklarına neden olan iltihapların kalp hastalığı ve inmeye neden olan iltihaplanma ile direk ilişkisi olduğunu belirten Güngören, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Diş taşlarına neden olan bakteriler damarlarında yaşlanmasını artırır ve kolaylaştırır. Kalp hastalıklarını risklerden korunmak için ya da kalp hastalığı riski bulunanları diş sağlığı konusunda mutlaka uyarırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber