Molotof, 'ateşli silah' sayılsın istemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Molotof kokteylinin Türk Ceza ve Terörle Mücadele Kanununa likit bomba olarak girmesini isteyen Adana'daki 40'tan fazla sivil toplum örgütü 'molotof platformu' oluşturdu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde molotof kullananlara polisin kademeli olarak silah kullanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Molotof Platformu üyeleri, bu yönde açıklama yapan Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'ya da destek verdi.

Platform adına konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, terör örgütü yandaşlarının sıklıkla kullandığı ve bir çok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan molotofun masum bir karışım olmadığını vurguladı. Daha fazla canların yanmaması için isminin TCK ve Terörle Mücadele Kanunu'nda likit bomba olarak değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Güluçar, "Molotof kokteyli benzin, mazot gibi muhtelif yanıcı ve yakıcı maddelerden yapılmış çok özel bir bombadır. Bu bomba insanların ölümüne evlerinin iş yerlerinin yanmasına neden olmaktadır bunu herkes yapamaz. Özel hazırlanmış bu bombanın adı her ne kadar Molotof kokteyli olsa da hukukta değişmesi gerek. Kanunlara likit bomba olarak girmesi lazım." dedi.

TERÖRİSTLER YASALARDAKİ BOŞLUKTAN YARARLANIYOR

Molotof kokteylinin kanunlarda ateşli silah olarak anılmasıyla bu tehlikeli bombayı atanlara karşı güvenlik güçlerinin kademeli olarak silah kullanması mümkün olacağını dile getiren Güuçar, "Bu durum terör örgütü üyeleri açısından caydırıcı olacaktır. Teröristler şuanda yasal boşluktan yararlanarak bir çok insanın ocağını söndürmekte; evleri, iş yerlerini molotofla yakarak milyonlarca lira zarara sebebiyet vermektedir." diye konuştu. Mevcut yasalara göre molotofun ateşli silah olarak görülmemesinden dolayı güvenlik güçlerinin bu bombayı atanlara karşı silah kullanma yetkisinin bulunmadığına dikkat çeken Güluçar, bu yüzden polisin gösterilerde şişelere doldurdukları yanıcı maddelerle tehlike saçan teröristleri izlemekle yetindiğini aktardı. Bu durumun da güvenlik güçlerinin teröristlere toleranslı davrandığı şeklinde yorumlandığına işaret eden Güluçar, "Tüm bunların sonucunda da ülkemizdeki barış ve kardeşlik ortamına zarar verilmektedir. Devletin ve kanunların gücünü herkese eşit şekilde yansıtılabilmesi ve daha çok canlarımızın yanmaması için yasalardaki boşluk mutlaka doldurulmalı" ifadelerini kullandı.

OTOBÜSTE MOLOTOFLA YAKILAN SERAP'I UNUTMADIK

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın, 'molotof kokteylinin hukuktaki ismi likit bomba olarak değiştirilmesi ve molotof atanlara karşı gerektiğinde kademeli olarak silah kullanılması gerekir' şeklindeki açıklamalarına destek verdiklerini vurgulayan Gülaçar, "Birileri bu konuyu magazinleştirse de biz emniyet müdürümüzün açıklamasını çok yerinde ve doğru buluyoruz. Bu konuyu ülke gündemine getirdiği içinde kendisine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin bu konuda duyarlı olmalarını isteyen Gülaçar, "İstanbul'da Söğütlüçeşme-Zeytinburnu hattında otobüse atılan molotoflardan yanarak ölen 16 yaşındaki Serap Eser'i unutmadık. Terör olaylarının önlenmesi, anaların ağlamaması, çocuklarımızın ölmemesi için molotofun kanunlara ateşli silah olarak alınması gerekmektedir. Bu konuda milletvekillerimizden de yardım istiyoruz. " açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber