Erciş'teki öğretmenlere prefabrik şehir/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN depreminde ağır hasar gören Erciş İlçesi'nde öğretmenler için prefabrik şehir kururuluyor. Prefabrik kentte 120 öğretmen ailesinin barındırılması hedefleniyor.

Van'da depremin yaralarının çalışmaları sürürken, Erciş'te görev yapacak öğretmenler için prefabrik kent kurma çalışmaları sürüyor. Konteyner yerine 6'şarlı parçalar halinde iki sıra yapılan prefabrik evlerin bir tanesinde 12 ayrı öğretmen ailesini aynı anda kalacak. Tamamen izolasyonlu yapılan prefabrik yapının birleştirilerek oluşturulduğu prefabrik şehir, 20 dönüm arazi üzerine kuruluyor. İlk etapta yapıcı firma öğretmen kampının kurulacağı alanı ağaç ve atıklardan temizleyerek zeminini kum ve çakıl ile sertleştirdi. Bir hafta önce başlanan çalışmalar, bir aya kadar tamamlanacak. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı şantiye şefi Turgay Yıldız, 6'şarlı parçalar halinde birleştirilen prefabrik evlerin içinde tuvalet, banyo ihtiyaçları gidirelecek ortamların olduğunu belirterek, evlerde su ve elektrik tesisatının da döşeneceğini söyledi. 3 odadan oluşan evlerin içerisi elektrikli sobayla ısıtılacak. 5 Aralık'ta açılması planlanan eğitim-öğretim yılında Erciş'te görev yapacak öğretmenlerin yaşam alanının, okulların açılacağı güne kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Tamamlanan evlerin kaymakamlık tarafından sıra ile öğretmenlere tahsis edileceğini anlatan Yıldız, "Tüm şantiyeyi bir aya kadar tamamlayacağız. Tamamlanan her odada kalacak kişiye bittiği an verilecek. Evlerin ilk etapta iskeletini, sonra izolasyonu, son olarak da iç yaşam alanını düzenliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber