Kapatılan okulun öğrenci ve velileri protesto yürüyüşü yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2011 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tokat'ın Turhal ilçesinde önceki hafta eğitime uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılan Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, okul bahçesinde protesto yürüyüşü yaptı. Okul önünde ve bahçesinde seslerini duyurmak isteyen veliler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Okul, çevre şartları okumaya elverişli olmadığı ve hayati tehlike arz ettiği sebep gösterilerek kapatılmıştı. 170 öğrencisi bulunan okulun öğrencilerinin Mimar Sinan ve Cengiz Topel İlköğretim okullarına paylaştırılacağı bildirildi. Öğrenci velileri ise bu okulların kendilerine 5 kilometre mesafede bulunduğunu ve ulaşım giderlerinin yetkili mercilerce çözülmesini istedi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Turhan Kaymakamı Mehmet Ünlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini ve çocukların Mimar Sinan ve Cengiz Topel İlköğretim okullarına dağıtılacağını söyledi.

Bu sorunun çözüm yerininin Tokat Valiliği olduğunu ifade eden Yunus Emre İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Nuriye Temur, valiliği bu konu hakkında bir daha düşünmeye davet etti.

Tüm öğrenci ve veliler olarak çok mağdur olduklarını kaydeden Başkan Temur, kendisinin bu okulda okuyan 3 çocuğunun olduğunu, uzak olduğu için diğer okullara gönderemediğini açıkladı.

Okulun belediye sınırları içerisinde olduğu için taşımalı sistem kapsamına alınamadığını belirten Temur, Taşımalı İlköğretim yönetmeliğinin geçici 2. maddesine dayanarak okulun taşımalı sisteme alınabileceğinin altını çizdi.

Temur, "Bizim okulun karşısında Sami Baklacı Anadolu Lisesi var. Bu okul ikili sisteme geçerse sorun çözülür. Bir de okulun yine karşısında boş özel bir yurt var. Bu da değerlendirilebilir. Veya okulların yerleri kaydırılabilir. Ya da taşımalı sistemle diğer okullara çocuklar gidecek, devlet bu masrafı karşılayacak." dedi.

Daha önce çocuğunun Kamal köyünde okuduğunu ve oradaki okul kapanınca Turhal'a taşındıklarını belirten Öğrenci velisi Meliha Biçer, "Turhal'daki okul da kapanınca, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Nereye gitsek oradaki okulu kapatıyorlar. Bakalım bunun sonu nereye varacak.? diye konuştu.

Okul kapatıldıktan sonra kendilerinin ve çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu belirten Şerife Akın ile Dönlü Turan isimli veliler ise yetkililerden bu konunun bir an önce çözülmesi istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber