Cizre'de ilköğretim okuluna gaz bombası/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Kasım 2011 18:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yasa dışı gösteri düzenleyen bir gruba müdahale eden polisin attığı gaz bombaları Menderes İlköğretim Okulu'nun avlusuna düştı. Akşam eve gitmeye çalışan öğrencileri bir anda gaz bombalarından çıkan dumanların arasında kaldı. Öğretmenler, küçük öğrencileri okul avlusunun dışına çıkararak, olası bir faciayı önledi.

Gün boyunca kepenklerin kapalı olduğu Şırnak merkez, Cizre ve Silopi'de KCK/TM operasyonları kapsamında 28 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden kalabalık bir grup, akşam saatlerinde İdil Karayolu'nda barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Yolu açmaya çalışan polise de taşla saldıran gruba, polis gaz bombaları ve tazyikli su ile karşılık verdi.

Menderes İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin sınıflardan çıkarak eve gitmek üzere olduğu sırada göstericileri kovalayan polislerin attığı çok sayıdaki gaz bombası, Menderes İlköğretim Okulu'nun bahçesine düştü. Eve gitmeye çalışan onlarca küçük öğrenci bir anda gaz dumanları arasında nefes almakta zorlandı. Okul öğretmenleri, öğrencileri tek tek toplayarak okul avlusunun dışına çıkararak, olası bir faciayı önledi.

Cudi ve Nur Mahalleleri'ndeki olaylar ara sokaklarda halen yer yer devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber