MEB, zihinsel engelliler sınıf öğretmeni sıkıntısı çekiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı zihinsel engelliler sınıf öğretmeni sıkıntısı çekiyor. Aşağıda Bakanlık Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin olarak il müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı yer almaktadır.

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.01.02-270/
Konu : Branş Değişikliği

????. VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a)Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği.
b)01/10/2004 tarihli ve 3831 sayılı yazımız.
c)Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 29/09/2004 tarihli ve 9820 sayılı Onayı.

İlgi (a) Yönetmeliğin 49'uncu maddesinin değişik birinci fıkrasında; ?Özel eğitim kurum okul ve sınıflarında öğretmen ihtiyacının lisans seviyesinde özel eğitim öğretmeni yetiştiren yüksek öğretim programını tamamlayanlarla karşılanamaması durumunda; sınıf öğretmeni yetiştiren lisans programlarını bitirip özel eğitim alanında yüksek lisans ya da doktora yapan öğretmenler ile özel eğitim alanındaki öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla Bakanlıkça hazırlanan hizmetiçi eğitim programına katılmış sınıf öğretmenleri valiliklerce bu okul ve kurumlarda görevlendirilir.? hükmüne yer verilmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 29.09.2004 tarihli ve 9820 sayılı ilgi (c) Kararı ile kabul edilen hizmetiçi faaliyet raporu, ilgi (b) yazımız ile Valiliklere duyurulmuş olup, kurslar açılmış ve açılmaya devam etmektedir.

Özel eğitim okullarımızdaki zihinsel engelliler sınıf öğretmenlerimizin sayısının yetersiz oluşu nedeniyle eğitimi olumsuz yönde etkilemektedir.

Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni sıkıntısının giderilebilmesi için yapılacak bir çalışmaya esas olmak üzere; 30.06.2005 tarihine kadar sınıf öğretmenlerinden ilgi (c) programa göre hizmetiçi eğitim kursunu başarı ile tamamlamış, özel eğitim okullarında görev yapmak isteyenlerin ekli form dilekçeyi doldurarak Valiliğinizce isim bazında dizi pusulasına eklenerek Genel Müdürlüğümüze gönderilmesini önemle rica ederim.

A.Haydar SILDIROĞLU
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber